Buna seara apelez si eu la dvs cu rugamintea de a gasi un raspuns la intrebarea mea.In iulie 2008 am absolvit Facultatea de stiinte economice profil Contabilitate si Informatica de Gestiune la zi .Diploma de licenta urmand a mi fi eliberata de la institutia de invatamant luna aceasta.Problema mea este urmatoarea :de 5 ani jumate lucrez intr-o companie multinatioala am fost angajata pana in luna februarie pe postul de secretare ,iar din luna martie am promovata pe functia de operator comercial .Este corecta incadrarea facuta?tinand cont de faptul ca am fost licentiata in Studii Economice?mentionez ca salariul a ramas acelasi de secretara adica 1050 ron net.astept "cu sufletul la gura "raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Postul se caracterizeaza printr-o suma de atributii si aptitudini caracteristice unei persoane care ocupa o anumita pozitie (functie) in ierarhia unei firme, pentru care beneficiaza de o remuneratie. Daca in specificatiile postului nu este conditia obligatorie ca ocupantul sa aibe studii superioare incadrarea s-a facut corect, chiar daca aveti o diploma de sudii superioare. Va trebuie sa va reorientati catre un post adecvat studiilor d.voastra.
ok cum este posibil sa te chinui sa termini o facultate,iar altul care nu are decat liceul terminat sa fie incadrat cu aceiasi fnctie si ba chiar sa ia salariul mult mai mare?lamuriti-ma va rog mult :((
In mod normal, orice modificare a contractului de munca se face prin acordul partilor, nu automat, unilateral.In momentul in care ati fost promovata, cum singura spuneti trebuia sa semnati un act aditional la CIM prin care , pe langa modificarea functiei puteati renegocia salariul.CIM reprezinta in sine un acord al partilor, prin urmare nici o clauza nu se modifica automat, ci de comun acord.
in clipa in care am fost promovata nu s-a renegociat sariul ,doar mi s-a adus act-ul aditional in care era trecuta schimbarea functiei si atat iar sefa mea cand a vazut functia trecuta a intrebat-o pe fata de la HR ca de ce m-a trecut pe functie de operator comercial si nu pe cea de ecconomist ca doar am terminat studii ecconomice,din pacate raspunsul ei nu stiu care a fost.deci in cazul asta ce spune-ti e corect cum m-au incadrat profesional?
Structura posturilor unei societati este stabilita de angajator dupa cum crede de cuviinta, in exercitarea dreptului de organizare a activitatii si resurselor umane.
Angajatorul are dreptul sa-si stabileasca organigrama si posturile in functie de necesitatile activitatii sale.
Asadar, faptul ca ati terminat o facultate nu-l obliga pe angajator, cu atat mai mult pe unul privat, sa infiinteze (transforme) un post care sa corespunda acestor studii.
El va proceda la asa ceva doar daca interesele sale o cer.
Transformare post
cristinail
sunt functionar public si as vrea sa stiu cum pot trece de pe studii medii pe studii superioare daca sunt absolvent de studii superioare dinaintea angajarii ca ... (vezi toată discuția)
Administratie publica
c
Am absolvit facultatea de administratie publica in vara anului 2008, iar in primavara lui 2009 am obtinut prin concurs un post de functionar public intr-o ... (vezi toată discuția)