Am studiat problema pe internet si iata ce scrie astazi 5.08.2017 in MEDIAFAX :"„Veşti bune pentru şoferii care se judecau să îşi recupereze banii: Taxa pe poluare şi timbrul de mediu, restituite de Guvern în 2018-2019
Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanţă de urgenţă care stabileşte că sumele de bani încasate de stat pentru taxa de poluare pentru autovehicule şi timbru de mediu vor fi restituite plătitorilor începând cu 1 ianuarie 2018, până la finalul lunii martie 2019. Actul normativ are în vedere necesitatea armonizării legislaţiei naţionale cu hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi evitarea posibilei declanşări a unei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene. Ordonanţa reglementează restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule”, precizează Guvernul României.
Măsura se va aplica contribuabililor care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2008, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012 şi timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013.
Beneficiarii vor fi nevoiţi să completeze o cerere care va fi aprobată prin ordin comun, de Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar normele metodologice de aplicare, în termen de 60 de zile."
Ceea ce mi-ati scris Dvs.nu mai este de actualitate !
Ia uite ce scrie astazi in EVZ :" Ordonanța de Urgență privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, a fost adoptată în ședința de vineri a Guvernului României.
Este vorba despre o hotărâre dorită de către cetăţeni, prin care Guvernul PSD-ALDE corectează o situaţie de fapt sesizată şi de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, potrivit căreia, este dreptul contribuabilului de a obţine rambursarea unor taxe percepute de un stat membru cu încălcarea dreptului Uniunii, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Mediului.
Ordonanţa reglementează restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, şi cea pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.
Beneficiarii acesteia sunt contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2008, aprobată cu modificări prin Legea nr. 140/2011, cu modificările şi completările ulterioare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012, şi timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările şi completările ulterioare, care nu au beneficiat de restituire pâna la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă şi care vor solicita în scris, organului central fiscal competent, până la 31 august 2018, sub sancţiunea decăderii, restituirea sumelor achitate şi a dobânzilor aferente acestora, datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii şi data restituirii, menţionează documentul citat.
Nivelul dobânzii va fi cel prevăzut la art. 174 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.
Modelul cererii va fi aprobat, prin ordin comun, de Ministerul Mediului şi Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar normele metodologice de aplicare- în termen de 60 de zile."