avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a recuperat-o in instanta.Intrebarea este daca eu am dreptul să mi se restituie taxa plătită de mine.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
Robert.G., utilizator
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 09:52, 15 Februarie 2018
Cererea de restituire a sumei, se poate formula de catre fiecare persoana platitoare a unei astfel de taxe, intrucat Inregistrarea fiscala in vederea achitarii taxei pe poluare ( taxei pe emisii poluante, ........), respectiv emiterea deciziei/deciziilor de impunere, sau de restituire se face pe CNP - ul persoanei solicitante.
Raspunsul la intrebarea dvs. se regaseste in art. 1 alin. (1) din OUG nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, in conformitate cu care contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, prevăzută in Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de OUG nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, cu modificările ulterioare, și timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările și completările ulterioare, și care nu au beneficiat de restituire până la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență pot solicita restituirea acestora, precum și a dobânzilor datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii și data restituirii, prin cerere adresată organului fiscal central competent.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
DIANA POPESCU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto mirceaione mirceaione In mai 2014 am platit 481 lei la ANAF pentru timbrul de mediu conform OUG 9/2013 in vederea inmatricularii autoturismului DACIA LOGAN cumparat de mine in stare ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)