avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Persoana vatamata, citare din oficiu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Persoana vatamata, citare din oficiu

Buna ziua, vreau sa va rog sa-mi raspundeti daca exista si un alt mod de citare decat "din oficiu"?

art. 353 (1) Judecata poate avea loc numai dacă persoana vătămată şi părţile sunt legal citate şi procedura este îndeplinită. Inculpatul, partea civilă, partea responsabilă civilmente şi, după caz, reprezentanţii legali ai acestora se citează din oficiu de către instanţă. Instanţa poate dispune citarea altor subiecţi procesuali atunci când prezenţa acestora este necesară pentru soluţionarea cauzei. Înfăţişarea persoanei vătămate sau a părţii în instanţă, în persoană sau prin reprezentant ori avocat ales sau avocat din oficiu, dacă acesta din urmă a luat legătura cu persoana reprezentată, acoperă orice nelegalitate survenită în procedura de citare.

Din acest articol rezulta ca doar inculpatul, partea civilă, partea responsabilă civilmente şi reprezentanţii legali ai acestora se citează din oficiu. Dar mai exista si un alt mod de citare decat cel "din oficiu"?

In plus, prima parte a articolului spune ca "Judecata poate avea loc numai dacă persoana vătămată şi părţile sunt legal citate", deci si persoana vatamata trebuie citata, dupa care nu mai spune ca si persoana vatamata trebuie citata, iar din partea a doua a articolului inteleg ca persoana vatamata este citata numai cand instanta considera necesar. Poate sa ma lamureasca cineva. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:05, 9 August 2017
Partea vatamata este citata la instanta la proces.
Din oficiu se citeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie camera preliminara parte vatamata ariana03 ariana03 Buna ziua, Am primit o citatie in calitate de parte vatamata intr-un dosar de distrugere (incendiere imobil) si am primit o citatie pentru a ma prezenta la ... (vezi toată discuția)
Prezenta la sedinte a inculpatului, in procesul penal tija tija Buna ziua, Am un proces penal pe rol, suntem in faza cercetarii judecatoresti, iar in urma cu 3 luni instanta a dispus ca nu mai suntem obligati sa ne ... (vezi toată discuția)
Citatie Micutu112 Micutu112 Buna ziua.Sunt citat intrun dosar in calitate de parte civila.E vorba de furtul unei biciclete.Am cerut in reclamatie suma de 300 ron.Autorul este ... (vezi toată discuția)