avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract perioada determinata

Am fost la un interviu si mi sa adus la cunostinta ca semnarea CIM va fi pe o perioada de 3 luni , dupa care se reinoieste , de fapt el fiind reinoit de fiecare data la 3 luni . Este corect ? sau voi fi in permanenta proba de lucru de 90 de zile ?

2 . Daca CIM este pe o perioada de 1 an deci peerioada determinata , pot beneficia de Concediu de Odihna ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 10 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Durata perioadei de proba este de maxim 15 zile lucratoare, potrivit art.85 C.mun.

C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.

Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

2. Indiferent de tipul c.i.m. incheiat, salariatul are dreptul la C.O. proportional cu perioada lucrata.
Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cate acte aditionale se pot incheia la un cim? Maya82 Maya82 Buna ziua! Am 4 acte aditionale incheiate la CIM-ul initial, toate pentru prelungirea duratei. Am inceput cu CIM-ul de 3 luni, act aditional de 12 luni, apoi ... (vezi toată discuția)
Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? mariamarineci mariamarineci Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? Durata maxima a unui cim determinata stiu ca este de 36 luni; in interiorul ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il ... (vezi toată discuția)