avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... inregistrare marca la OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

inregistrare marca la OSIM

Buna ziua,
Va prezint fragment din practica inregistrarii unei marci la osim si dificultatea acestui procedeu, rugandu-va, totodata, sa-mi furnizati unpunct de vedere obiectiv referitor la aceasta problematica. Astfel (pe scurt) am initiat procedura de inregistrare a marcii, am platit taxa, am primit in 30 zile raspuns de respingere provizorie in care mi se cere punctul meu de vedere referitor la marca mea (daca sunt de parere ca e fondat sau nu avizul de respingere provizorie !!!!! bineinteles ca e nefondat, mi s-a gasit ca oponenta o marca total diferita si dpdv al culorii si al dispunerii si al formei etc), am formulat acest pct. de ved., iar acum ma tezesc ca primesc o oferta de consultanta din partea unei firme pt inregistrarea marcii respective (firma care are cunostinta atat de adresa firmei mele, starea procedurii de inregistrare a marcii, forma marcii, culoare revendicata etc,!!!!!!!) propunandu-mi o oferta de inregistrare cu succesa marcii. Oare firma respectiva lucreaza mana-n mana cu OSIM - din moment ce are cunostinte despre starea procedurii de inregistrare? Planeaza, totusi , un sentiment de suspiciune la adresa acestora. Nu e normal sa ma intreb daca nu cumva se emit avize de respingere provizori pentru ca ulterior sa vina firma aceasta sa-mi solicite o suma pentru inregistrarea cu succes? Daca acestia pot inregistra marca, de ce nu au inregistrat-o cei de la OSIM pana in momentul de fata????? e destul de neprofesionist acest mod de inregistrare a unei marci, si va rog in acest sens, sa-mi formulati o parere obiectiva si de specialitate, sau sa-mi dati un sfat util. VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 09:41, 31 Octombrie 2009
Este clar ca firma respectiva lucreaza mana-n mana cu OSIM - din moment ce are cunostinte despre starea procedurii de inregistrare a marcii dvs.
Cred ca sentimentul de suspiciune trebuie sa planeze asupra examinatorul marcii dvs. care va cerut punctul de vedere.
Va puteti adresa cu o plangere la OSIM.
Succes!
anexa la mesajul de mai sus:). Ati mai intalnit astfel de proceduri? datele din procedura de inregistrare nu sunt confidentiale in raportul Organizatiei cu OSIM-ul? Va rog sa-mi spuneti daca e legal sau nu (sa primesc astfe de oferte). E o practica consacrata in acest sens? daca da, atunci ma las pagubas si nu mai inregistrez nici o marca. Va multumesc!
Va rog sa trimiteti plangerea, continand detaliile firmei respective, la CNCPIR (Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala) prin e-mail la adresa office@patent-chamber.ro sau fax 021/3200688.

Multumesc
Buna ziua

Prin amabilitatea dvs.- Vă rog să-mi comunicati nr.dosarului cererii de marca.
Cu stima

Dir.juridica/marci OSIM
Liviu Bulgar
Asteptam detalii pentru analizarea situatiei prezentate de dvs.Dorim sa identificam dosarul pe care-l semnalati.Despre ce marca este vorba?aveti un nr. de dosar ?Situatia daca este asa cum o prezentati dvs. este extrem de grava !
Multumim.

Alte discuții în legătură

Contestatie refuz provizoriu marca LIDEEA office LIDEEA office Am primit un aviz de refuz provizoriu pt inregistrarea unei marci ( compusa dintr un element grafic color si un element verbal, care contine terminatia.eu) pe ... (vezi toată discuția)
Tm vs marca inregistrata si altele... Kapy Kapy Buna seara, Ma pregatesc pentru inregistrarea unei marci si incerc sa ma documentez, stiu o sa-mi spuneti sa apelez ca un consilier, am apelat pentru a mi se ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)