Buna ziua,
Va prezint fragment din practica inregistrarii unei marci la osim si dificultatea acestui procedeu, rugandu-va, totodata, sa-mi furnizati unpunct de vedere obiectiv referitor la aceasta problematica. Astfel (pe scurt) am initiat procedura de inregistrare a marcii, am platit taxa, am primit in 30 zile raspuns de respingere provizorie in care mi se cere punctul meu de vedere referitor la marca mea (daca sunt de parere ca e fondat sau nu avizul de respingere provizorie !!!!! bineinteles ca e nefondat, mi s-a gasit ca oponenta o marca total diferita si dpdv al culorii si al dispunerii si al formei etc), am formulat acest pct. de ved., iar acum ma tezesc ca primesc o oferta de consultanta din partea unei firme pt inregistrarea marcii respective (firma care are cunostinta atat de adresa firmei mele, starea procedurii de inregistrare a marcii, forma marcii, culoare revendicata etc,!!!!!!!) propunandu-mi o oferta de inregistrare cu succesa marcii. Oare firma respectiva lucreaza mana-n mana cu OSIM - din moment ce are cunostinte despre starea procedurii de inregistrare? Planeaza, totusi , un sentiment de suspiciune la adresa acestora. Nu e normal sa ma intreb daca nu cumva se emit avize de respingere provizori pentru ca ulterior sa vina firma aceasta sa-mi solicite o suma pentru inregistrarea cu succes? Daca acestia pot inregistra marca, de ce nu au inregistrat-o cei de la OSIM pana in momentul de fata????? e destul de neprofesionist acest mod de inregistrare a unei marci, si va rog in acest sens, sa-mi formulati o parere obiectiva si de specialitate, sau sa-mi dati un sfat util. VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Este clar ca firma respectiva lucreaza mana-n mana cu OSIM - din moment ce are cunostinte despre starea procedurii de inregistrare a marcii dvs.
Cred ca sentimentul de suspiciune trebuie sa planeze asupra examinatorul marcii dvs. care va cerut punctul de vedere.
Va puteti adresa cu o plangere la OSIM.
Succes!
anexa la mesajul de mai sus:). Ati mai intalnit astfel de proceduri? datele din procedura de inregistrare nu sunt confidentiale in raportul Organizatiei cu OSIM-ul? Va rog sa-mi spuneti daca e legal sau nu (sa primesc astfe de oferte). E o practica consacrata in acest sens? daca da, atunci ma las pagubas si nu mai inregistrez nici o marca. Va multumesc!
Va rog sa trimiteti plangerea, continand detaliile firmei respective, la CNCPIR (Camera Nationala a Consilierilor in Proprietate Industriala) prin e-mail la adresa office@patent-chamber.ro sau fax 021/3200688.
Asteptam detalii pentru analizarea situatiei prezentate de dvs.Dorim sa identificam dosarul pe care-l semnalati.Despre ce marca este vorba?aveti un nr. de dosar ?Situatia daca este asa cum o prezentati dvs. este extrem de grava !
Multumim.