avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru de 24 ore cu 72
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru de 24 ore cu 72

Buna ziua. As vrea sa stiu daca programul de lucru de 24 de ore cu 72 libere este legal. In codul muncii se stipuleaza ca durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore. Nu se precizeaza ca nu se pot depasi 12 ore de lucru. Am colegi la alt departament, care vin la 8 dimineata si pleaca la 9 seara ceea ce ar insemna ca a doua zi sa nu mai vina la 8 dimineata ci la 9 seara. Eu cred ca aceasta prevedere este de fapt un etalon, adica 24 de ore pauza dupa 12 respectiv 48 de ore pauza dupa 24. Stiu ca acest program il au si medicii cand fac garda, pompierii, jandarmii etc. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 13 Februarie 2024
Un astfel de program opereaza numai daca in c.i.m. este mentionata durata timpului de munca inegala.
Va multumesc pentru raspuns. Este mentionat programul inegal. Si cel de 12 cu 24 respectiv 12 cu 48. Seful direct este de acord cu programul de 24 de ore cu 72, insa cei de la resurse umane spun ca nu este legal. Deci este sau nu legal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este mentionata in C.i.m. repartizarea programului 24/72, atunci este corecta aceasta situatie.
Va multumesc mult pentru raspuns. Toate cele bune!
Daca programul de lucru este de 24 ore cu 72, in timpul serviciului de 24 ore este ingaduita odihna angajatului? Si daca da, cate ore de odihna are dreptul? Am inteles ca Ministerul Sanatatii ar fi stipulat ceva in acest sens. Mai exact ca dreptul la odihna ar fi obligatoriu la ture de 24 ore. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Regulament intern program de lucru winer winer Am 2 probleme va rog cineva sa ma ajute:(( 1.firma are mai multe activitati de ex. restaurante,reparatii auto,pensiune. Trebiue sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Care e durata de repaus după 24 ora lucrate ? Ralucadenisa Ralucadenisa În cazul în care am lucrat 24 ore ....care este perioada de recuperare/repaus? (vezi toată discuția)
Daca un salariat care lucrează 24 ore are dreptul la o pauză ... Danyradu Danyradu Daca un salariat care lucrează 24 ore are dreptul la o pauză de odihna in timpul programului? (vezi toată discuția)