Buna ziua. As vrea sa stiu daca programul de lucru de 24 de ore cu 72 libere este legal. In codul muncii se stipuleaza ca durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore. Nu se precizeaza ca nu se pot depasi 12 ore de lucru. Am colegi la alt departament, care vin la 8 dimineata si pleaca la 9 seara ceea ce ar insemna ca a doua zi sa nu mai vina la 8 dimineata ci la 9 seara. Eu cred ca aceasta prevedere este de fapt un etalon, adica 24 de ore pauza dupa 12 respectiv 48 de ore pauza dupa 24. Stiu ca acest program il au si medicii cand fac garda, pompierii, jandarmii etc. Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns. Este mentionat programul inegal. Si cel de 12 cu 24 respectiv 12 cu 48. Seful direct este de acord cu programul de 24 de ore cu 72, insa cei de la resurse umane spun ca nu este legal. Deci este sau nu legal?
Daca programul de lucru este de 24 ore cu 72, in timpul serviciului de 24 ore este ingaduita odihna angajatului? Si daca da, cate ore de odihna are dreptul? Am inteles ca Ministerul Sanatatii ar fi stipulat ceva in acest sens. Mai exact ca dreptul la odihna ar fi obligatoriu la ture de 24 ore. Multumesc.