avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada studentie inclusa ca perioada de cotizare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada studentie inclusa ca perioada de cotizare la pensia de stat

As vrea sa stiu daca ma poate lamuri cineva cum se ia in calcul perioada studentiei la calculul pensiei: mai exact, se considera stagiu de cotizare intreaga perioada (de ex. din oct. 1979 in iunie 1985 - am urmat facultate de 6 ani) sau se scad perioadele de vacanta, de exemplu?? Si ca o intrebare mai generala, exista experti care contra cost pot in urma analizarii documentelor (diploma de studii, carte de munca, contracte cu firme private, contracte cu Casa de pensii) sa calculeze exact perioada de cotizatie corecta. Nu de alta, dar am intrebat la casa de pensii daca se poate face acest calcul si mi s-a spus ca pentru asta trebuie sa imi depun dosarul. Ceea ce, fireste, nu am cum sa fac deoarece eu ies la pensie conform legii actuale in 2022. Totusi as vrea sa stiu cu cat mai mare exactitate perioada de cotizare, ca sa stiu cat mai mentin contractul cu casa de pensii conform caruia platesc in fiecare luna direct la ei contributia la pensie. Multumesc!!

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pensie. Barbu Nicolae Barbu Nicolae Dacă intr-o perioadă de timp (la vârsta de 35 ani)) am urmat cursurile universitare la zi, cu diplomă de licență și în același timp ap plătit ... (vezi toată discuția)
Anii de facultate, stagiu de cotizare Livia05 Livia05 Buna seara! Sunt studenta anul 4 la Umf Bucuresti si as vrea sa ma angajez ca asistenta cu contract de munca la o clinica de profil. As dori sa va intreb daca ... (vezi toată discuția)
Facultatea - vechime pentru pensie laszloecaterina laszloecaterina am terminat facultatea la stat dar in per.de vacanta am lucrat cate 3 luni.Este considerata vechime facultatea la pensie limita de varsta? (vezi toată discuția)