avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca part-time

buna ziua!
vreau sa va intreb, daca eu sunt medic rezident intr-un spital si mai lucrez part-time la o alta societate ,dar in alt domeniu,legea imi permite?.
La societate lucrez part-time cu 4 ore si dupa noile reglementari din codul muncii mi-au spus ca pentru timpul partial de munca, stipulat in contracul de munca, incepand cu 1.08.2017, angajatorii vor plati contributiile pentru 8 ore si mi-au spus ca trebuie sa le aduc de la RUNOS de la spital o adeverinta de salariat(rezident) in care sa se specifice nr de ore prestate..
va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 12 August 2017
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

2. Nu are cum sa plateasca contributiile pentru c.i.m. cu norma intreaga, intrucat pentru salariații care realizează în cursul aceleiași luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puțin egală cu salariul minim brut pe țară, prevederile alin. (2) al art.140 C.fisc. nu se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati ESTITINA ESTITINA Buna ziua As dori sa aflu daca un asistent medical sef cu norma intreaga poate sa si pastreze atit functia cit si norma intreaga dupa terminarea facultatii de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Vladu12 Vladu12 In prezent am un job de 8 ore pe zi si as vrea sa stiu daca mai pot lucra si in alta parte part time(4ore),daca pot avea 2 contracte de munca,unul de 8ore si ... (vezi toată discuția)