avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Declaratie de rezidenta fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Declaratie de rezidenta fiscala

Buna ziua ma confrunt cu o problema pentru care nu stiu cum sa procedez din punct de vedere legal.
Locuiesc in Italia din 2011 rezultand in regula cu toate documentele din anul 2013, am rezidenta in Italia locuiesc cu logodnicul meu de nationalitate italiana fiind pe acelasi stat de familie cu al lui. In 2013 am descis un cont in banca la Unicredit, un cont pe care il foloseam numai cand veneam in Romania pentru maxim 2 saptamani. Prin acest cont mi se trimiteau bani din Italia. Acum doua zile tatal meu m-a anuntat ca am primit de la banca o notificare prin care mi se cere sa declar rezidenta mea fiscala, pe care Unicredit trebuie sa o trimita la Anaf. Sunt in regula cu toate documentele aici in Italia, am un cod fiscal,am o rezidenta, permis de conducere luat aici, nu am avut mereu un loc de munca stabil dar am platit taxe pentru banii castigati. Am citit pe internet ca la plecarea mea din tara ar fi trebuit sa trec pe la anaf sa ii anunt de plecarea mea, sincera sa fiu nu am stiut ca trebuie sa fac acest lucru.
Acum sincera sa fiu nu stiu ce sa fac..
Va rog din suflet sa imi dati un sfat.
Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii? banca mi-a aplicat comision exagerat de mare julius jr julius jr Am cont salariu la Unicredit. Contul este euro- ron! Am lucrat in Italia, platit in euro. Am facut retragere numerar Euro la ATM Unicredit Italia. Nu la alta ... (vezi toată discuția)
Probleme financiare Abosco Abosco Bună seara Am eu o întrebare și o mare teamă pe de alta parte Am făcut un împrumut în italia acum 5 ani de 11 000 euro la unicredit și 6500 ... (vezi toată discuția)
Stabilire in italia ContSters223705 ContSters223705 poti inchiria o locuinta in italia doar cu buletinul romanesc sau ai nevoie de rezidenta italiana? (vezi toată discuția)