avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat pentru atestarea ca tetentul este cunoscut ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat pentru atestarea ca tetentul este cunoscut ca proprietar sau anexa 1.52

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un teren cu o casa construita in 1966.
Pe vremea cand a fost casa construita nu se obtineau avize de constructie de la primarie. Casa (pare ca) nu detine acte la primarie, in schimb figureaza la serviciul de taxe si impozite.
Notara la care am fost ne-a spus clar ca fara anexa 1.52( certificat de atestare a edificarii/extinderii constructiei) sau certificatul pentru atestare ca petentul este cunoscut ca proprietar, completate de primaria de sector nu va face nici o vanzare-cumparare.
Dupa drumul la primaria de sector, doamnele ne-au spus ca aceste formulare nu se mai completeaza din anul 2015. Ne-au recomandat sa scoatem un certificat de atestare fiscala cu care sa mergem la un cadastrist care va face masuratorile pentru a inscrie imobilul in cartea funciara.

Ce este de facut?
- Cautam alt notar?
- Mergem pe drumul indicat de cei de la primaria de sector?
-Exista un anumit departament in primaria de sector la care trebuie sa ne adresam, asa cum trebuia si nu am facut de la inceput?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a edificarii constructiei - constructie partiala Stoica_F Stoica_F Buna ziua, Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in jud Ilfov, cu autorizatie de constructie emisa in 2014, am procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare a edificării/extinderii construcţiei - forma eliberata de primarie nu este agreata de cei de ocpi bgabi_23 bgabi_23 Buna ziua, Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in Bucuresti, cu autorizatie de constructie emisa in 2015, am procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Un sfat vă rog Stoica Lenuta Andreea Stoica Lenuta Andreea Vreau să trec casa care am făcut-o și pe numele soției, terenul este pe numele meu când sa făcut actele vânzare cumpărare pt teren, am construit o ... (vezi toată discuția)