Buna ziua,
Am o problema si nu stium cum sa o rezolv. Am construit o casa in Bucuresti, cu autorizatie de constructie emisa in 2015, am procesul verbal de recepatie la terminarea lucrarilor. In luna iunie am depus actele pt cadastru si intabulare, numai ca cei de la cadastru in luna iulie mi-au solicitat certificatul de atestare a edificarii/ extinderii constructiei. Cei de la primarie au eliberat un model de certificat in care au scris
Edificarea constructiei s-a facut in baza autorizatie,,,
Cei de la cadastru au solicitat un nou certificat de edificare a constructiei deoarece spun ca trebuie scris
Edificarea constructiei s-a facut in conformitate cu autorizatia.....
Am mai depus o cerere la primarie de indreptatre eroare materiala din-
in baza.... in
in conformitate...
Primaria a emis o noua adresa prin care spune ca nu poate emite certificatul de edificare a constructiei asa cum este solicitat de dei de la cadastru intrucat nu exista norme metodologice de aplicarea a legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996 republicata, modificata prin legea 150/2015, actualizata
Am depus si aceasta adresa la cadastru si acestia au procedat la emiterea incheierii de respingere dosar.
Va rog sa m ajutati, in ce parte sa ma indrept, sincer nu pot sa fac eu normele de aplicare a unei legi, iar daca s-a emis o lege de ce se aplica daca nu exista norme?
Legea 150/2015 art.36(1)
Dreptul de proprietate asupra construcţiilor se înscrie în cartea funciară în baza unui certificat de atestare eliberat de autoritatea locală emitentă a autorizaţiei de construire, care să confirme că edificarea construcţiilor s-a efectuat conform autorizaţiei de construire şi că există proces- verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, precum şi a celorlalte dispoziţii legale în materie şi a unei documentaţii cadastrale."
Legea 215/2001 art 36
(1) Consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepţia celor care sunt date prin lege în competenţa altor autorităţi ale administraţiei publice locale sau centrale.
(2) Consiliul local exercită următoarele categorii de atribuţii:
a) atribuţii privind organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local şi ale societăţilor comerciale şi regiilor autonome de interes local;
Este datoria primăriei să emită acest certificat conform legii, iar dacă nu cunosc procedurile pot emite o hotărâre de consiliu.
Sunt primării in țară care emit acest certificat de atestare de la apariția legii 7/1996, sau a Ordinului 634/2006.
Puteți face totuși și o cerere de reexaminare a incheierii primite de la BCPI, nu aveți nimic de pierdut.