avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACT ADITIONAL - la modificarile actuale in ceea ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACT ADITIONAL - la modificarile actuale in ceea ce priveste CAS si CASS

Buna ziua!

Am o mica nelamurire, in cadrul modificarilor actuale ce au intervenit asupra Cas - ului si CASS- ului , dvs. cei ce va loviti de partea de personal , intocmiti celor ale caror contracte sunt in baza dvs. de date cu timp partial, vreo forma de act aditional ?
Va intreb deoarece am dat un search si am gasit ca si o recomandare in legatura cu acest aspect , ceva de genul : "se sugereaza sa intocmim acte aditionale la CIM cu timp partial in care sa stipulam ceva de genul : se mentine programul 8:00 - 12:00 din CIM, cu posibilitatea de a modifica programul de lucru al salariatului X conform graficului de lucru care se regaseste la punctul de lucru din str. .... , nr. .... , unde isi desfasoara activitatea "

Va multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: CATALENA , utilizator 11:30, 14 August 2017
Daca exista posibilitatea ca la acel punct de lucru sa fie un program diferit de cel mentionat in CIM, ar fi bine de intocmit act aditional. In felul acesta se previne ca la un eventual control, sa riscati amenda, daca salariatul va lucra in afara programului din CIM.
Modificarile aduse Codului fiscal nu impun incheierea de acte aditionale la c.i.m. cu timp partial.
In general, atunci cand raportez angajarile ma consult cu angajatorul si in ceea ce priveste pontajul , ca sa stiu de la bun inceput daca sunt situatii in care trebuie acordat spor , astfel programul si pontajul arata altfel .
Dar ca fapt divers , programul se respecta .
Va multumesc frumos pentru implicarea dvs in discutie si sper sa nu aveti prea mari batai de cap cu noile modificari :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj angajat cu norma partiala de 4 ore Vicky82 Vicky82 Am un angajat cu norma de 4 ore datorita faptului ca el este pensionat pe caz de boala , iar in decizia de pensionare ii da dreptul la maxim 4 ore de munca pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial mada9luci mada9luci Cum ar trebui sa fie exprimarea la punctul H.( din contractul de munca pentru un salariat cu fractiune de norma de 4 ore pe zi) alin 2. a) Repartizarea ... (vezi toată discuția)
Trecere de la doua schimburi la trei schimburi zsorox zsorox Am si eu o problema. Lucrez la o firma in doua schimburi ( 06:00 - 14:00 si 14:00 - 22:00 ). Firma vrea sa treaca la un program in trei schimburi. Eu nu ... (vezi toată discuția)