avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie franceza
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie franceza

Buna ziua , ma puteți ajuta cu un răspuns ? Am ub băiețel de 12 ani născut in Franța , ambii părinți romani.
Copilul nu are cetățenie romană , copilul meu este de origine romană fara naționalitate ( deocamdată )
Voiam sa stiu dacă la 13 ani când încep demersul pentru cetățenia franceza , imi va cere si certificat românesc la copil ? Cum am scris mai sus , copilul nu are certificat de naștere românesc ,decât pe cel francez .
Va mulțumesc de răspuns .
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:50, 15 August 2017
"Copiii nascuti in Franta, care au unul sau ambii parinti, cetateni romani, obtin cetatenia romana. Insa, pentru ca aceasta sa produca efecte, trebuie inregistrata la ambasada sau consulatul roman.

Inregistrarea se face pe baza certificatului de nastere emis de autoritatile statului francez.

Parintii de nationalitate romana ai unui copil nascut in Franta , in varsta de minim 13 ani, si care rezida pe teritoriu francez de la varsta de 8 ani, pot solicita pentru acesta cetatenia franceza. Acordul minorului este imperativ. Minorul in varsta de 16-18 ani si care face dovada ca a locuit in Franta pe o perioada de minim 5 ani, incepand cu varsta de 11 ani, poate reclama in nume propriu si fara acordul parintilor, obtinerea cetateniei franceze. "
[ link extern ] /
Copilul unui cetatean roman este cetatean roman prin nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenia franceza lalea11 lalea11 Buna, M-am inscris pe form in speranta ca cineva ma poate ajuta cu problema mea. M-am casatorit pe 8 martie 2008, iar sotul meu a primit cetatenia franceza ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain vrea sa recunoasca copilul concubinei, consecinte ? steliana2016 steliana2016 Buna ziua, Va scriu pt o prietena care traieste si munceste legal in Franta, si are cetatenie româna. Ea este in concubinaj cu un domn ... (vezi toată discuția)
Problema '' cu nasterea '' ContSters205490 ContSters205490 VA propun urmatoarea problema : >> Doamna '' Ada '' cetatean roman pleaca intr -o croaziera . Doamna '' Ada '' urmeaza ... (vezi toată discuția)