Buna seara,
prin bunavointa dumneavoastra, daca se poate, doresc sa obtin raspuns la urmatoarele 3 intrebari:
1).Detin un cont la o banca in care imi este virata pensia. In urma unei sentinte un executor judecatoresc a infiintat poprire pe contul pe care-l detin la banca respectiva. De cand s-a infiintat poprirea eu nu mai pot ridica restul din pensie (ce ramane dupa poprire) cu cardul de la bancomat ci trebuie sa mertg in interiorul bancii ,de la un ghiseu un functionar sa solicite deblocarea contului, sa astept o ora si ulterior sa-mi ridic banii de la un ghiseu. Totul inseamna timp si nervi. Procedeaza corect banca? Are dreptul sa-mi blocheze toata suma de bani, care asa cum am mentionat provine din pensie?
2). Am mers si luna aceasta, am parcurs acelasi"TRASEU" ca sa observ la ghiseul de unde am ridicat banii ca banca nu a efectuat poprirea. Ce se poate intampla in acest caz? Mentionez ca eu nu am facut nici-un demers in acest caz ( nu am inaintat actiune in instanta) iar suma nu a fost recuperata in intregime.
3). Prin sentinta prin care s-a obtinut intoarcerea executarii silite si obligarea mea la plata unei sume de bani, am obtinut plata cheltuielilor de judecata. Prin executarea silita pot obtine deducerea acestei sume din suma stabilita de executor? si daca da cum?
Cu respect,
1) Banca procedează corect pentru ca contul este blocat de executorul judecătoresc, iar Banca doar execută un ordin.
`
2) Interesați-vă la Banca, cât și la executorul judecătoresc.
`
3) Nu puteți face nici o deducere, trebuie să apelați și dvs la un alt executor pentru a vă recupera cheltuielile, dacă debitorul dvs nu vi le plătește de bună voie.
Ați putea totuși încerca o negociere cu creditorul pentru compensare cheltuielilor cu creanța ce o aveți de plătit, dar eu personal nu vă recomand.
Cel mai corect ar fi să vi le plătească de bună voie prin bancă sau mandat poștal, sau dacă nu să-l executați și dvs silit pe creditor.
Executare silita
campion
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)