avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa rece - sistare pentru neplata, bransamente ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa rece - sistare pentru neplata, bransamente individuale in asociatie de locatari

Suntem o asociatie de locatari intr-un bloc social conf.legii 114,chiriasi ai primariei capitalei.
Avem o problema cu conducta de apa rece care datorita vechimii(peste 25 de ani) a ruginit si nu mai poate fi carpita si trebuie inlocuita.
Solutia gasita este a aduce o noua coloana pe scara blocului de unde sa pleaca spre fiecare apartament cu apometru si teava aferenta.
Mentionez ca apa calda si caldura nu avem de peste 15 ani.
Intrebarea este daca nu ii racordam pe cei restanti este o ilegalitate ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: eu45ani , utilizator 08:58, 16 August 2017
Chiar daca exista restanti in imobil,nu aveti temei legal sa nu asigurati furnizarea de utilitati in sistem centralizat,nu detineti calitatea sa restrictionati accesul la utilitati
Aveti posibilitatea sa notificati oficial restantierii,sa desfasurati demersuri oficiale conform disp art 50 L nr 230/2007 pentru recuperare debite
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca puteti strange bani separat de fondul de reparatii,un fond special pentru coloana apa..Daca restantierii nu vor da banii,normal ca nu vor fi racordati....
Nu inteleg ce nu se intelege,din cauza acestor restantieri APA NOVA a mai sistat apa tuturor,noi cei care platim,prin ce lege suntem obligati sa platim si consumul lor ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece - sistare pentru neplata, bransamente individuale in asociatie de locatari eu45ani eu45ani Suntem o asociatie de locatari intr-un bloc social conf.legii 114,chiriasi ai primariei capitalei. Avem o problema cu conducta de apa rece care datorita ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)
Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)