Bună ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti, am un pfa și am vândut teren agricol cumpărat pe pfa, venitul încasat se î a în calcul la idemnizatie creștere copil? Menționez, ca am și calitatea de salariat.
Îmi puteți spune de ce documente am nevoie de pe pfa pt idemnizatie?Menționez ca pfa-ul l am deschis luna aceasta, eu o sa nasc în luna octombrie iar concediul de maternitate este suportat de angajator,se termina pe 2 ianuarie 2018.
In situatia PFA-ului, actul doveditor privind realizarea de venituri, precum și nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberat de organele competente, este : dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plății anticipate a impozitului, eliberată de autoritățile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură.
Prin urmare, solicitati ANAF-ului eliberarea unei astfel de adeverinte necesare pentru a beneficia de indemnizatia CCC.
Încasarea bănilor din tranzacția de vânzare teren de pe pfa este considerată venit?Vă întreb pt ca cineva îmi spune ca nu se consideră venit pe pfa?! Mulțumesc anticipat
OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....
Veniturile din chirii - Venituri din cedarea folosinţei bunurilor - sunt reglementate de art.86 - 90 din Codul fiscal.
Insa, din practica uzitata, acest text de lege este valabil numai pentru persoanele fizice , nu si pentru PFA, I.I. sau I.F.