avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Am un PFA pe care nu il pot suspenda( e cu fonduri europene), lucrez de 19 luni pana la sfarsitul lui ianuarie 2018( part time).In prezent sunt inscrisa la o postliceala sanitara( cursuri de zi) si as dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil,(sarcina este de o luna).Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 4 Noiembrie 2017
Puteți beneficia de indemnizatie, însă va fi o problema cu PFA-UL.
voi beneficia de indemnizatie sau acel stimulent in valoare de 500 lei? ce fel de problema va fi cu PFA-ul?
art.2 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

Pentru a beneficia de indemnizație / stimulent de insertie trebuie sa aveți realizate venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Dacă nu optați pentru indemnizatie puteți depune direct dosarul pentru stimulentul de inserție.

Dacă optați pentru indemnizație, atunci pe durata CCC nu puteți realiza venituri supuse impozitului pe venit mai mari de 3699 lei pe an calendaristic dîn ale surse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie fara stagiu de cotizare in ultimele 12 luni Daniel Rus81 Daniel Rus81 Buna ziua, In situatia in care sotia,nu are stagiu de cotizare in ultimele 12 luni,poate solicita indemnizatie de crestere a copilului,avand in vedere ca a ... (vezi toată discuția)
Supliment al 2 lea copil Alina vlasceanu Alina vlasceanu Ce conditii trebuie sa îndeplinim pt supliment pt al 2 lea copil si cât ar fi acela. Primul are 6 ani iar al 2 lea 3 luni. (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Mitrut Chirtes Mitrut Chirtes Nevasta nu lucreaza, eu lucrez de 8 ani angajat, copilul are 1 an si 4 luni, nu am beneficiat ddcat de alocatie pana in momentul de fata . Ma incadrez pentru a ... (vezi toată discuția)