Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: eu sunt angajata ca si secretara part-time la o firma.O ruda apropiata isi deschide o firma de transport marfa si are nevoie de coordonator transport,aceasta fiind o conditie pt a putea deschide firma,iar eu am atestatul si imi doresc sa il ajut,dar nu voi depunde vreo munca efectiv...ci doar trebuie sa aiba angajat un coordonator pt a putea merge inainte cu activitatea firmei sale.
Eu imi voi continua locul de munca ca si secretara dar as dori sa lucrez/colaborez,fara onorar bineinteles, la firma rudei mele pt a o putea ajuta prin ocuparea acestui post.
Ce ma intereseaza pe mine e ce fel de contract sa fac pt a nu mai fii nevoit sa plateasca pt mine toate contributiile la stat pt jobul de coordonator,fiindca oricum sunt numita doar pt a respecta condiitiile legale de functionare a firmei sale,si nu am nevoie de onorar fiind in familie,si nici nu voi presta efectiv vreo munca?Contributiile.mele sunt platite prin celalat job si de aceea as fi de un real ajutor pt ruda mea ca macar pt mine sa nu fie nevoit sa plateasca nimic!Multumesc anticipat!
Nu se poate asa ceva ..... voluntariatul nu se poate desfasura in cadrul societatilor comerciale. Numai in cadrul unei persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ se poate desfasura activităţi de voluntariat.