avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce tip de contract sa fac pt a nu plati contributiile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce tip de contract sa fac pt a nu plati contributiile la stat si la al doilea job?

Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: eu sunt angajata ca si secretara part-time la o firma.O ruda apropiata isi deschide o firma de transport marfa si are nevoie de coordonator transport,aceasta fiind o conditie pt a putea deschide firma,iar eu am atestatul si imi doresc sa il ajut,dar nu voi depunde vreo munca efectiv...ci doar trebuie sa aiba angajat un coordonator pt a putea merge inainte cu activitatea firmei sale.
Eu imi voi continua locul de munca ca si secretara dar as dori sa lucrez/colaborez,fara onorar bineinteles, la firma rudei mele pt a o putea ajuta prin ocuparea acestui post.
Ce ma intereseaza pe mine e ce fel de contract sa fac pt a nu mai fii nevoit sa plateasca pt mine toate contributiile la stat pt jobul de coordonator,fiindca oricum sunt numita doar pt a respecta condiitiile legale de functionare a firmei sale,si nu am nevoie de onorar fiind in familie,si nici nu voi presta efectiv vreo munca?Contributiile.mele sunt platite prin celalat job si de aceea as fi de un real ajutor pt ruda mea ca macar pt mine sa nu fie nevoit sa plateasca nimic!Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 18 August 2017
hello1987, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 18 August 2017
Nu se poate asa ceva ..... voluntariatul nu se poate desfasura in cadrul societatilor comerciale. Numai in cadrul unei persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ se poate desfasura activităţi de voluntariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata si neinmatriculata, vanzatorul in insolventa marian_pop marian_pop Am cumparat o masina pe firma mea de la firma unei rude in iunie 2012 factura, chitanta (valoarea fiind de vreo 4000 de lei) inregistrata in contabilitate si ... (vezi toată discuția)
Pot sa fiu in acelasi timp si coordonator de transport si cond auto ca pfa ,ii caen 4941 berasiov berasiov pot sa fiu in acelasi tim[p coordonator de transport si conducator auto cod caen 4941 (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pentru srl / srl-d AlinCovas AlinCovas Buna ziua, Am un spatiu apartinand unei rude. Desi am acordul acelei persoane pentru a folosi acel spatiu ca aport in natura la SRL (prin notar etc) doresc ... (vezi toată discuția)