Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este corect.
Am avut o deplasare externa. Cei din conducerea unitatii mi-au acordat diurna in LEI nu in EURO cum este prevazut in HG 518/1995, art. 5.
Mai mult decat atat, costurile reprezentand combustibilul si taxele de drum mi-au fost calculate si acordate tot in lei. Eu fiind nevoit sa schimb leii in euro iar mai apoi euro in lei (ce mi-a ramas) am pierdut destul de mult pe aceste diferente de curs valutar pentru ca mie imi calculeaza totul raportat la cursul BNR nu la cursul de pe bonul de schimb valutar (acesta nu e luat in considerare chiar daca e de la o banca).
Astfel, toate bonurile aduse de mine au fost raportate la cursul BNR! Diferenta a trebuit sa o platesc eu din buzunar, ba chiar mi s-a emis si chitanta pentru asta.
Vreau sa va intreb, e legal asa ceva?
Legea nu este aceeasi pentru toti (PUBLIC sau privat)?
Nu ar fi trebuit ca toate cheltuielile pentru deplasare sa imi fie acordate direct in euro?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine si sa imi spuneti ce articol din lege imi da dreptate... nu numai pentru diurna ci si pentru restul cheltuielilor!
Multumesc.
Diurna externa
Anaj
Buna seara,
As dori sa cer o parere referitor la modul in care se procedeaza in urmatoarea situatie:
Angajatorul acorda diurna externa pentru deplasare in ... (vezi toată discuția)