avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna externa

Buna seara,
As dori sa cer o parere referitor la modul in care se procedeaza in urmatoarea situatie:
Angajatorul acorda diurna externa pentru deplasare in Maroc de 180 USD/ZI. Diurna maxima deductibila este 80 USD/ZI, astfel diferenta de 100 de USD/ZI trebuie trecuta pe stat.
Diurna se acorda in USD, in numerar. Salariul se acorda in lei. Pot folosi cursul BNR USD-RON din ultima zi a lunii pentru a calcula diferenta de diurna care trebuie trecuta pe stat?
De exemplu: in luna noiembrie are 11 zile de diurna, deci 1100 USD trebuie sa ii trec pe stat. Pot sa ii transform in lei folosind cursul BNR din 31.11.2014?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anaj , utilizator 09:18, 2 Decembrie 2014
In opinia mea, se va trece cursul BNR din ziua platii.

Luna noiembrie nu are ziua de 31.
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cadrul normativ privind decontarea avansurilor in valuta acordate la deplasarile in strainatate este dat de art. 176 alin. (2) din O.M.F.P. nr. 3.055/2009 privind contabilitatea.
Conform acestui temei normativ, sunt posibile doua metode de evaluare in lei pentru sumele in valuta, astfel: a) se utilizeaza cursul de schimb valutar valabil la data efectuarii operatiei (comunicat de BNR in ziua anterioara);
b) se utilizeaza cursul valutar valabil la data depunerii decontului de cheltuieli la venirea in unitate a persoanei aflate in deplasare externa
Pentru decontarea unor cheltuieli cu diurna pe care o incaseaza salariatii, se recomanda utilizarea cursul de schimb valabil la data depunerii decontului.
Deci si pentru calcularea sumei care se trece pe statul de plata.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare incasare rodia rodia Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incasat in avans o suma pt.livrarea unor marfuri, pt.export. Suma am incasat-o in data de 20.10.2012 iar cursul era ... (vezi toată discuția)
Reevaluare leasing BARBU ANA BARBU ANA reevaluarea leasing-ului trb facuta la finalul fiecarei luni sau e bine daca il fac doar inainte de a depune bilantul,adica pe 30.06 si 31.12? (vezi toată discuția)