avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluare leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluare leasing

reevaluarea leasing-ului trb facuta la finalul fiecarei luni sau e bine daca il fac doar inainte de a depune bilantul,adica pe 30.06 si 31.12?
Cel mai recent răspuns: BARBU ANA , utilizator 14:03, 5 Noiembrie 2010
Datoriile ce provin din leasinguri financiare in valuta sau exprimate in lei, a caror decontare se face in functie de cursul unei valute, trebuie reevaluate lunar. Diferentele de curs trebuie inregistrate ca venituri sau cheltuieli. Aceatea sunt reglementate de prevederile pct. 185 din "Reglementarile contabile conforme aprobate prin O.M.F.P. nr. 3.055/2009" ,atfel:
- creantele si datoriile exprimate in lei, a caror decontare se face in functie de cursul unei valute, sunt asimilate elementelor exprimate in valuta, in vederea aplicarii regulilor contabile (pct. 185 alin. 4);
- datoriile de leasing financiar in valuta, ca si cele de leasing financiar in lei, cu decontare in functie de cursul unei valute se inregistreaza pe baza cursului de schimb valutar din data acordarii finantarii (pct. 185 alin. 7);
- diferentele de curs valutar trebuie recunoscute integral in luna in care au aparut, atunci cand creanta sau datoria in valuta este decontata in aceeasi luna in care a fost inregistrata sau luna de luna, pana in momentul decontarii, atunci cand creanta sau datoria in valuta este decontata intr-o luna ulterioara inregistrarii acesteia (pct. 185 alin. 8 si 9).

Pe factura emisa de societatea de leasing diferentele de curs sunt reflectate distinct .
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da,am vazut ca pe factura de leasing,diferenta de curs este evidentiata disctinct,am inregistrat-o de fiecare data!
dar inainte de bilant o colega ia soldul contului 167 si il inmulteste cu valoarea cursului valutar de la finele perioadei 31.12 sau 30.06 si diferenta o baga pe venit sau cheltuiala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare sold furnizori si clienti externi consela consela SOLDUL CONTULUI 401 SI 4111 PENTRU FURNIZORII SI CLIENTII EXTERNI (MONEDA EURO) SE REEVALUEAZA LA 31.12. AL FIECARUI AN SAU LA SFARSITUL FIECAREI LUNI? vA ... (vezi toată discuția)
Evaluarea elementelor monetare kerekesmargo kerekesmargo Incepand cu 01.01.2010 trebuie evaluat elementele monetare -creantele si datoriile exprimate in lei a caror decontare se face in functie de cursul unei ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)