avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,

Sotul meu a decedat in urma cu 12 ani. Am inteles ca mostenitori sunt eu (sotia, am varsta de 70 ani) impreuna cu fiica acestuia din prima casatorie. Eu mai am un copil din prima casatorie, dar care nu a purtat numele defunctului (inteleg ca termenul este – nu a fost recunoscut, motiv pentru care inteleg ca nu intra la masa succesorala). Nu s-a facut succesiunea pentru simplul motiv ca fiica invoca tot felul de motive, nu are timp, mai amanam, sa mai asteptam, etc. Adevaratul motiv este ca nu vrea, s-au nu o intereseaza. Este vorba despre un apartament, o parte din masa succesorala, mai detinem o casa batraneasca in provincie, de care se folosesc rudele decedatului, (2 surori ale acestuia).

Va adresez rugamintea sa-mi raspundeti, daca aveti amabilitatea, la urmatoarele intrebari-

-care este cota succesorala cuvenita fiecarei parti
-se poate face succesiunea doar pentru o parte din masa succesorala
-se poate face succesiunea fara fiica defuntului
-fiul meu din prima casatorie poate intra la masa succesorala

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 20:19, 19 August 2017
1. Dacă defunctul avea la data decesului copii în viaţă şi era căsătorit:
soţul supravieţuitor moşteneşte o cotă de 1/4 din averea defunctului;
copiii moştenesc cota de 3/4 împreună, împărţită în mod egal.
2.se face pt ceea ce se declara.
3. Nu, daca refuza invitatia la notar se merge in instanta.
4. Nu pt ca nu este erede al defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire azaria azaria buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)