avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acceptare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acceptare succesiune

Buna dimineata
Acceptarea succesiunii se poate face si dupa 12 ani de la decesul persoanei

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:22, 20 August 2017
Presupun ca ati vrut sa intrebati ceva. Daca eu nu gresesc, va intereseaza daca se poate face dezbaterea succesiunii si dupa 12 ani de la deces. Raspunsul meu este : da.
Termenul de accpetare a succesiunii dupa vechiul cod civil(aplicabil in cazul dvs.)este 6 luni de la data decesului,gasiti impreuna cu notarul public cazurile de acceptare tacita a succesiunii.,caz contrar, se declara succesiune vacanta si trece in patrimoniul statului.
danpopescu2011 a scris:

Termenul de accpetare a succesiunii dupa vechiul cod civil(aplicabil in cazul dvs.)este 6 luni de la data decesului,gasiti impreuna cu notarul public cazurile de acceptare tacita a succesiunii.,caz contrar, se declara succesiune vacanta si trece in patrimoniul statului.

In anul 2009, niste veri de-ai mei au facut succesiunea dupa mama lor, decedata in 1997, apoi impreuna cu mine si alti veri de-ai nostri au participat la succesiunea unei surori a mamei lor si a tatalui meu, care nu avea urmasi. In acest caz, pentru ca intarziasem prea mult, am platit taxele la valori mai mari, decat daca am fi facut succesiunea in termenul de sase luni. Nu s-a pus deloc problema vacantarii succesiunii. Sa inteleg ca notarul a gresit efectuand succesiunile de care aminteam ?

Nu se poate face dupa 12ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in urma.Atunci s-a facut succesiune. ... (vezi toată discuția)
Acceptare sau renuntare la mostenire bw_vision bw_vision Buna ziua! Ma puteti lamuri si pe mine, va rog, cum trebuie sa facem o succesiune? Mama a decedat, iar tata, sora mea si cu mine trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annamaria29 Annamaria29 Va rog frumos am o rugăminte cu privire la următoarea speţă. Cum se procedează la o succesiune la care: soţia decedează. Nu există copii. Succesiunea ... (vezi toată discuția)