avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prenatal platit de unde???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prenatal platit de unde???

buna ziua! Am urmatoarea situatie . O persoana cu contract de munca pe perioada determinata(pana la 31 august 2009) in invatamant ,si a luat prenatal incepand cu 15 august....De la 1 septembrie i s a spus ca nu i mai plateste sc si dupa multe telefoane si fel de fel de birouri batute i sa explicat ca sa mearga la CAS si sa si faca un alt dosar pt celelalte concedii medicale. Din ce mai stiu eu e ca i sa "inchis" cartea de munca de la sc unde profesa... (presupun ca incepand cu data de 31 aug.))In cartea de munca nu scrie nimic ca s ar suspenda contractul de munca cu data luarii primulyui concediu medical.Se poate asa ceva??? si dosarul concediu ingrijire copil cine il va face?? Ce reparatiiu se pot face ??? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
cristina_lus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:37, 8 Octombrie 2009
In situatia aceasta , intr-adevar, de la CAS se primesc banii pentru restul zilelor de concediu medical care sunt dupa expirarea duratei determinate a contractului de munca, respectiv dupa 01 septembrie 2009. Pt actele necesare obtinerii indemnizatiei pt CCIC adresati-va Directiei Muncii.
Concediile medical nu se inscriu in carnetele de munca ca perioada de suspendare.
Salariata se afla in concediu prenatal.... deci ea prezinta un certificat de concediu medical. Aceste perioade de incapacitate temporara de munca nu se inscriu, ca perioade de suspendare de drept a CIM, in carnetele de munca.
Restul de concedii medicale i le va plati Casa de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic p.roibanescu p.roibanescu buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Sarcina in timpul contractului pe perioada determinata ioanajm ioanajm Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste problema mea: sunt angajata pe perioada determinata din 01.09.2011 urmand sa-mi inceteze ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie cic ioneasca84 ioneasca84 buna ziua lucrez in invatamant si sunt insarcinata ar tb sa nasc pe la jumatatea lui septembrie intrebarea este imi trebuie continuitate la post pt a putea ... (vezi toată discuția)