avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Calcul suplimentul postului si suplimentul treptei de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Calcul suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare

Imi poate spune cineva cum se calculeaza suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare?
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 14:02, 2 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Conform L 188/1999, art. 31 alin. (1) Pentru activitatea desfăşurată, funcţionarii publici au dreptul la un salariu compus din:
a)salariul de bază;
b)sporul pentru vechime în muncă;
c)suplimentul postului;
d)suplimentul corespunzător treptei de salarizare.
Suplimentul postului si suplimentul corespunzător treptei de salarizare nu sunt cuantificate si nu se precizeaza modul de calcul in nici un act normativ. Exista cateva decizii ale instantelor care au stabilit procentul de 25 % pentru fiecare dintre ele, nu insa si modul de calcul. Daca a pus cineva in aplicare o astfel de decizie il rog sa imi spuna cum a calculat.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
ContSters46197, utilizator
Exista decizii definitive si irevocabile care acorda cate 25 % pentru fiecare din aceste suplimente; asta s-a facut prin echivalare/asimilare cu sporurile ce se acorda functionarilor publici, maxim 25% vechime, maxim 25% complexitate, etc.
personalul contractual bugetar beneficiaza de aceleasi drepturi ?
Dispozitiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sunt dispozitii cu caracter special care nu se aplica personalului contractual din autoritatile / institutiile publice.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Cuantum supliment post+treapta Tanjiani Tanjiani Speta: Sindicatul a cerut in instanta acordarea suplimentul postului (25%) si suplimentul treptei de salarizare (25) conform Legii nr. 188/1999 prvind ... (vezi toată discuția)
Textul de lege care reglementeaza cele doua suplimente Adelinda Diaconu Adelinda Diaconu dores sa stiu textul de lege si normele metodologice de aplicare a legii , care reglementeaza cele doua sporuri ,cel al suplimentului postului de 25 % si a ... (vezi toată discuția)
Informatii - referitoare oug nr.71 /2009 hova430 hova430 In urma unei hotarari definitive si irevocabile referitoare la plata suplimentului postului (25%)din salariu de baza si a suplimentului corespunzator treptei ... (vezi toată discuția)