avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Incalcand legile 677/2001 si 506/2004, o facultate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Incalcand legile 677/2001 si 506/2004, o facultate particulara a afisat public datele private ale mele si altora (CNP, locul nasterii, serie CI, etc)

Incalcand legile 677/2001 si 506/2004, o facultate particulara a afisat public datele private ale mele si altora (CNP, locul nasterii, serie CI, etc) in fata facultatii, si notele pe care le-am luat la examenul de admitere.

Datele mele personale si private Nume prenume, CNP, locul nasterii, serie si numar Carte Identitate

sunt date protejate de aceste 2 legi,

insa nu stiu unde sa ma adresez si cum sa cer sanctionarea si amendarea celor care au aruncat in public datele candidatilor la aceasta facultate particulara

Cine aplica aceste legi, si cum sa fac ca datele noastre personale si private sa nu fie folosite in furturile de identitate care sunt tot mai raspandite in ziua de azi?

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
vioricaw, utilizator
Cel mai recent răspuns: vioricaw , utilizator 10:26, 24 August 2017
Institutia careia va puteti adresa este ANSPDCP (Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal).

Procedura in fata acestei institutii o puteti regasi aici:

[ link extern ]

E posibil ca dvs. sa fi semnat ceva in relatia cu unitatea care le da dreptul sa va proceseze datele cu caracter personal, dar mi se pare strigator la cer sa afiseze public CNP-ul (probabil unul dintre cele mai sensibile tipuri de date cu caracter pesonal).

O precizare finala ar fi ca in opinia-mi nota pe care ati obtinut-o la examen nu mai intra in categoria datelor cu caracter personal.
Verificati in primul rand daca facultatea/universitatea este operator date cu caracter personal si daca la cererea de inscriere le-ati acordat permisiunea de prelucrare a acestor date. Eu va dau CNP-ul meu, ce o sa faceti cu el? Ganditi-va ca pot exista persoane cu acelasi nume ca dvs., cum se poate face distinctia?
Nu, nu am dat niciodata acceptul de a se afisa in public toate datele mele personale si private.

Aceste doua legi spun ca sunt amenzi si contraventii pentru astfel de situatii ca aceasta.

Insa procedura aceea de solutionare a plangerilor este extrem de intortocheata si facuta astfel incat sa dureze atat de mult incat oamenii sa renunte sa ceara aplicarea legii.

Exista si proceduri mai directe totusi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date caracter personal pentru comenzi online burclaudiu burclaudiu Buna seara! Detin o firma si urmeaza sa vand produsele online pe baza de comanda si o sa primesc numele si adresele clientilor. Este nevoie sa ma ... (vezi toată discuția)
Copie dupa cartea de identitate la pensiuni AntiSecretare AntiSecretare Am fost la o pensiune din Cluj-Napoca si mi s-a cerut cartea de identitate. Dar nu au fost notate doar datele, ci i s-a facut o copie (nu am vazut copia, nu ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate date personale si publicarea listei cu studenti exmatriculati? tot_me tot_me Confor cu legea 677/2001 persoanele fizice beneficiaza de protectia datelor personale. Sunt student al facultatii de drept care isi desfasoara cursurile in ... (vezi toată discuția)