Bună ziua, întrebarea mea este următoarea: am primit de la anaf un titlu executoriu Si o somatie pentru plata datoriilor avute într-o societate la care am fost administrator. Soțul meu are o casă luata înainte de căsătorie cu credit ipotecar. Menționez că pe numele meu nu figurează nimic. Poate sa fie executat casa soțului sau sa ceara partaj cei de la finanțe? Sau ce poate sa facă? Mulțumesc
Nu este cazul să ceară partaj deoarece casa dobândită înainte de căsătorie este un bun propriu al soțului.
În caz de executare silită va fi vândută 100%, dvs neavând nici o cotă parte la dobândirea bunului imobil.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Nu înțeleg ultima parte din răspuns "În caz de executare silită va fi vândută 100%, dvs neavând nici o cotă parte la dobândirea bunului imobil." Asta înseamnă că poate fi executat si vândut casa soțului meu chiar dacă nu am cota parte?
Da. Poate fi vânduta casa prin licitație publică dacă creanța este mai mare de 10.000 lei.
Dacă era bun comun, înainte de executare trebuia partajată(casa) și se vindea numai cota parte a soțului.
Dar cum este bun propriu, nu mai necesită partaj, și se poate executa integral.
`
Însă, soțul dacă are alte venituri prin care poate acoperi creanța eșalonat, se poate opune executării imobilului prin CONTESTAȚIE LA EXECUTARE, unde va arăta că are resurse să acopere datoria și că nu se justifică vinderea casei.
Depinde și cât de mare este suma datorată.
Mulțumesc pentru informații însă chiar nu mai înțeleg nimic. Dacă sotul a cumpărat casa cu credit ipotecar înainte de căsătorie nu este bun propriu ? Si de ce ar răspunde el pentru datoriile sotiei făcute tot înainte de căsătorie dacă soția nu figurează ca Si coproprietar sau codebitor. Mulțumesc
Dacă datoria este a dvs, nu va fi executat silit soțul.
Acum am recitit topicul, și am înțeles corec că de fapt dvs sunteți debitoarea executată silit.
`
În această situație soțul nu are nici o legătură cu datoria dvs, iar casa fiind bun propriu al soțului, nu va putea fi executată silit și nici partajată, pentru o datorie a dvs.
`
În privința casei stați liniștită.
Eu am fost înțeles greșit că soțul este debitorul și urmează să fie executat silit.
Partaj
bandi2
buna. vreau sa intreb,daca o femeie,a trait alaturi de sot,28 de ani,si acum vrea sa se desparta,deoarece sotul,vrea sa o dea afara din casa.se poate intampla ... (vezi toată discuția)