avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen prescriptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen prescriptie

Detin o sentinta civila de anulare a unei decizii de concediere pronuntata in ianuarie 2016 care a fost executata silit pe partea de despagubiri in ianuarie 2017. Doresc sa stiu cum se raporteaza in prezent termenul de 3 ani de prescriptie a unei noi cereri de executare a sentintei ? Fata de ianuarie 2017 sau fata de ianuarie 2016?
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
victorm86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 24 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ianuarie 2017 incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 3 ani.
Executare pentru ce?
Pentru despagubiri actualizate la zi avand in vedere refuzul executarii reintegrarii efective(repunere in situatia anterioara concedierii).
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
victorm86, utilizator
Termenul este de 3 ani de la data nasterii dreptului de a cere executarea silita. (ianuarie 2016).
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Observ ca am obtinut doua raspunsuri contrare. Din al doilea raspuns inteleg ca daca un angajator refuza sau tergiverseaza sa dea curs la cererea de executare timp de trei ani de la data pronuntarii sentintei, scapa de obligatiile instituite de hotararea judecatoreasca ,,nemaiputand fi executat silit, indiferent de cate demersuri (directe sau silite) se efectueaza in cei trei ani anteriori.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie concediere-aplicarea sentintei andy77 andy77 Buna ziua, Am contestat in instanta decizia de concediere emisa de angajator si am primit din partea acesteia castig de cauza care pe scurt a hotarat : ... (vezi toată discuția)
Repunerea in drepturi Ciobanu Genoveva Ciobanu Genoveva Daca nu am facut cerere de reangajare in termen de 10 zile de la darea sentintei in cazul unui litigiu de munca, pierd toate celelalte drepturi( in sentinta ... (vezi toată discuția)
Reintegrare victorm86 victorm86 Care este termenul de executare a unei cereri de reintegrare in functie depusa de un salariat ulterior pronuntarii unei hotarari judecatoresti prin care a fost ... (vezi toată discuția)