Mama a decedat in ian. a.c. Care este termenul legal in care pot face dezbaterea succesiunii?Sunt singurul mostenitor si din motive financiare nu pot estima cand voi rezolva aceasta problema.Am un singur urmas.Daca eu nu reusesc sa fac succesiunea dupa mama mea in termenul prevazut de lege sau pana la decesul meu copilul meu dupa cine va trebui sa faca succesiunea? Dupa bunica lui?
In cazul in care eu nu fac succesiunea dupa mama si decedez ,fiul meu trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunica lui? Dupa mine,nu poate dezbate succesiunea pentru ca nu as avea calitatea de proprietar al bunurilor ramase dupa decesul mamei.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, fiul dvs va trebui sa dezbata atatea succesiuni, cati defuncti sunt.
Daca dvs lasati lucrurile asa, vor fi 2 succesiuni
Una dupa bunica, mostenitor fiind dvs
Una dupa dvs, mostenitor fiind fiul.
Va multumesc pt raspuns. Concluzia; costurile vor fi mult mai mari pt fiul meu in cazul in care eu nu voi face succesiunea dupa mama mea. Deci, trebuie sa ma mobilizez si sa las treburile clare.Dar in situatia de fata, fiul meu poate sa o mosteneasca direct pe bunica lui si sa devina proprietar al apartamentului in care locuim( aceasta este masa succesorala ) iar eu sa raman in casa cu o clauza care sa-mi garanteze sederea pana la sfarsitul vietii?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, pentru ca dvs sunteti in viata.
Iar nepotul nu poate "sari" peste dvs si sa o mosteneasca direct pe bunica.
Dupa ce dezbateti succesiunea dupa mama dvs, si rameneti unici mostenitor, puteti incheia cu fiul dvs un contract de donatie cu uzufruct viager (adica intrare in posesie dupa deces), astfel incat la decesul dvs sa nu mai fie dezbatuta succesiunea.