avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit salariu persoana cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit salariu persoana cu handicap

Buna ziua, din 2011 sunt angajat iar de 4 ani sunt persoana cu handicap, grad accentuat. In toți acești ani eu am plătit impozit pe salariu iar angajatorului nu i am prezentat certificatul de handicap de frică sa nu ma concedieze. Intrebarea mea este, pot sa ma duc la anaf cu certificatul de handicap sa imi recuperez impozitul pe anul sau anii trecuți? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:26, 25 August 2017
Nu la ANAF, ci la angajatorul dvs trebuie sa prezentati actele.

Pentru a beneficia de prevederile art. 60 pct. 1 din Codul fiscal contribuabilii au obligația de a depune, după caz, la organul fiscal competent sau la angajatorul/plătitorul de venituri documentele care atestă încadrarea în gradul de handicap grav sau accentuat. Documentele vor fi prezentate în original și în copie, organul fiscal competent, angajatorul/plătitorul de venituri păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu grad de handicap accentuat 1 simona38 simona38 am un angajat. a primit la inceputul lunii un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat de tip 1. nu este pensionar, subliniez. cum ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit pe salariu pentru o persoana cu handicap MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Din cauza unei spndilite anchilozante si a sacroileitei bilaterale acute, baiatul meu a primit certificat de handicap, gradul II, accentuat. Ni ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. o întrebare am. sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat ... rscarlat12 rscarlat12 Bună Ziua. O întrebare am. Sunt pers cu handicap, grad 2,accentuat și potrivit legii448/2006 știu ca beneficiez de scutirea de la plata impozitului pe ... (vezi toată discuția)