avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transf pensie anticipata in pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transf pensie anticipata in pensie limita de varsta

Buna ziua,

Sunt pensionar conform Deciziei de pensionare din data de 18.11.2016, beneficiind de pensie anticipata partiala, cu diminuare de 6,90%, fiind pensionat anticipat cu 23 luni inainte de varsta standard de pensionare, neavand nici o reducere de varsta.
Locuiesc in zona Turnu Magurele-Teleorman de cand m-am nascut, ulterior aparitiei Legii nr. 144/2017 - prin care este adaugata ca si zona afectata de poluarea remanenta si localitatea Turnu Magurele, as dori sa ma sprijiniti cu o clarificare in ceea ce priveste posibilitatea beneficierii de aceste prevederi, respectiv : ma pot pensiona in prezent la limita de varsta cu reducerea prevazuta de lege de 2 ani, in conditiile in care in prezent figurez ca pensionar cu pensie anticipata partiala(avand diminuare de 6,9%)?

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata - zone cu poluare dragos79 dragos79 Buna ziua. Mama mea s-a pensionat anticipat in urma cu doi ani si in acest moment ar mai avea un an si 9 luni pana la implinirea varstei de pensionare. ... (vezi toată discuția)
Pot ieși la pensie parțial anticipat? Dorina surila Dorina surila Buna ziua.Sunt o persoana de gen feminin .va rog sa îmi spuneți dacă pot ieși la pensie anticipat sau parțial anticipat.Am vârsta de 55 ani și vechime ... (vezi toată discuția)
Se pot cumula reducerile varstei de pensionare ? mauritz mauritz Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ... (vezi toată discuția)