avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț în lipsa uneia dintre părți
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț în lipsa uneia dintre părți

Buna seara , va rog mult , daca puteti , sa ma ajutati intr-o problema.
Un prieten incearca sa divorteze , sotia lui fiind stabilita in strainatate de ani buni iar copiii rezultati din casatorie fiind deja majori.
Problema este ca adresa pe care acesta o avea de la respectiva nu mai este de actualitate iar avocatul spune ca trebuie ca el(prietenul meu , nu avocatul) sa faca rost de adresa actuala dar acest lucru nu este posibil , doamna in cauza refuzand orice contact.
Oare chiar nu exista nici o modalitate ca acest divort sa se poata pronunta , chiar nu exista nici o cale , sau avocatul se spala pur si simplu pe maini ?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Aiyana , utilizator 18:07, 7 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il citeaza la ultimul domiciliu avut in tara. Dupa depunerea cererii poate solicita de la evidenta populatiei sa i se comunice care este ultimul domiciliu.
O sa sa numeasca un curator special care sa ii tina locul in proces, daca nu este de gasit.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Buna ziua , avocatul pretinde ca de la tribunal i s-a cerut adresa actuala din tara in care este stabilita , aceasta persoana nemaiavand domiciliu in Romania.
Buna seara , multumesc domnului avocat Mihai Cosmin pentru timpul acordat , sa inteleg prin lipsa altui raspuns ca toata lumea este de acord sau ca subiectul nu prezinta importanta , avocatul prietenului meu sustine in continuare ca este necesara adresa actuala a doamnei , oare asa sa fie sau e ste cazul sa cautam alt avocat ?
Daca deja instanta i-a cerut asa ceva degeaba mai schimbati avocatul.
Trebuia sa analizati cu atentie acest aspect mai inainte de a deschide procesul.
Trebuie mare atentie la astfel de situatii.

Sa caute sa se descurce dar depinde si cum a redactat actiunea.
Ultima modificare: Joi, 7 Septembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns , ideea este ca avocatul a avut toate datele , inclusiv ultima adresa a respectivei doamne din tara unde este stabilita stiind ca este posibil ca aceasta adresa sa nu mai fie de actualitate dar a pretins ca acest lucru nu este un impediment .
Mie personal mi se pare inacceptabil ca o persoana despartita in fapt de mai bine de 10 ani sa nu poata divorta pentru ca celalalt practic nu vrea , nu cred sa nu existe o solutie , citatie prin monitorul oficial , martori.....ceva.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori- schimbare domiciliu ralucaelenaeu ralucaelenaeu buna ziua sunt mama de 2 minori, eu am domiciliu la parintii mei la fel si copilassii, am venit in italia si as vrea sa aduc copilasii sa stea cu mine in ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciilu minori doineamariana doineamariana Buna ziua, am o nelamurire legata de divortul ce l-am intentat sotului meu. Am cerut in cererea de divort ca domicililul celor doi copii ai mei sa fie stabilit ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa uneia din parti DORYN80 DORYN80 Buna ziua! As avea si eu nevoie de ajutor pentru o prietena cu privire la un divort. Persoana despre care va vorbesc in 1995 s-a casatorit in tara si ... (vezi toată discuția)