avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație crestere copil

Buna ziua,daca am terminat luna aceasta o scoala postliceala si am urmat cursurile la zi timp de 3 ani zile dar urmează să nasc la anul pot beneficia de indemnizație crestere copil din scoala? Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 25 August 2017
Care este data prezumata a nasterii ?
Este destul de tarziu la inceputul lu martie suntem de abia la inceput :)
Perioada eligibila pentru CCC este : aprilie 2016 - martie 2018

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Adinator Adinator Pot beneficia de concediu pt cresterea copilului daca ma inscriu la scoala acum si urmeaza sa nasc in noiembrie? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil goguhirlau goguhirlau sunt eleva in anul 2 la o scoala postliceala PRIVATA vreau sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea este in urmatoarea situatie: - nu realizeaza niciun venit. - a terminat facultatea in anul 2011, si s-a inscris la masterat in 2012. - s-a inscris ... (vezi toată discuția)