Imi poate spune cineva daca art.1820 din NCC se aplica si unui contract de arendare teren agricol pe 10 ani semnat la data de 30/06/2010?
Mentionez ca arendatorul a decedat in aprilie 2015, iar in contract, la Cap. 8- ,,Incetarea contractului'', Art. 10, subpunctul (2) se spune ca: ,, In cazul mortii arendatorului sau a arendasului, contractul va continua daca mostenitorii majori vor comunica in scris intentiile lor in acest sens si vor avea acordul scris al celeilalte parti, in termen de 30 de zile de la data decesului, conform art.21 din Legea nr.16/1994, cu modificarile si completarile ulterioare''.
As dori sa stiu daca acest contract isi poate inceta valabilitatea inainte de termenul prevazut, pentru ca la cererea pentru incetarea contractului conform subpunctului (2) de mai sus, arendasul a raspuns apeland la art.1820 din Noul Cod Civil.
Va multumesc!
Imi puteti spune si la ce lege pot face referire pentru a raspunde d-lui jurist al arendasului? si dupa ce perioada pot reintra in posesia terenului arendat de tatal meu?