avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de muncă part time și calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de muncă part time și calculul pensiei

Bună seara. Cum se calculează contributia la pensie în cazul muncii cu contract part time?Precizez că sunt la pensie de drept si mai lucrez in regim part time în vânzări. Cinci luni am fost cu contract de o oră/zi, iar acum sunt la două ore/zi. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 26 August 2017
Art.106 C.mun. la alin.1 prevede ca, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Astfel, textul art.106 alin.1 C.mun. prevede clar ca, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

De asemenea, art.16 alin.5 C.mun. dispune ca, munca desfasurata in baza unui c.i.m. constituie vechime in munca , fara a face vreo distinctie cu privire la timpul de munca - norma intreaga sau timp partial.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime RuxandraLarisa RuxandraLarisa Vechimea in munca se calculeaza diferit pentru cei care au contract cu timp partial sau este la fel ca la cei cu norma intreaga? (vezi toată discuția)
Vechime in munca contract partial addaad addaad Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial? Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca IlieAndon IlieAndon Buna ziua! Imi puteti spune, va rog cum se calculeaza vechimea in munca? Fac referire la urmatoarea situatie: daca un om lucreaza 2 sau 4 ore pe zi iar altul ... (vezi toată discuția)