avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Modalitate calcul concediu medical la 2 societati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Modalitate calcul concediu medical la 2 societati

Buna ziua.
O persoana lucreaza la doua societati si intra in concediu medical.
La Societatea 1 pentru calculul primului concediu medical are un istoric de 6 luni pentru a se face baza de calcul al CM. (total venituri 6 luni / nr. zile lucrate in cele 6 luni).
La Societatea nr. 2 are doar 2 luni si jumatate lucrate inainte de concediul medical.
Cum face calculul de concediu medical societatea nr. 2? Total venituri la societate nr. 2 / la 50 de zile (nr. de zile totale lucrate in acea perioada de 2 luni si jumatate) pentru a obtine baza de calcul a CM sau e alta modalitate?
Va rog daca se poate si ce articol din lege se foloseste?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MNasty , utilizator 15:36, 30 Octombrie 2017
Se face media pentru timpul lucrat de la angajare, daca sunt mai putin de 6 luni si nu a mai lucrat anterior ca sa aduca de acolo dovada cu zilele lucrate si venitul obtinut inaintea incetarii CIM.
Buna ziua. Nu am inteles nimic. Cum calculeaza pana la urma fiecare societate? Societatea 1 si cum Societatea 2!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
lauricafl, utilizator
Iulian Manea a scris:

Se face media pentru timpul lucrat de la angajare, daca sunt mai putin de 6 luni si nu a mai lucrat anterior ca sa aduca de acolo dovada cu zilele lucrate si venitul obtinut inaintea incetarii CIM.

Lucreaza de 6 luni la alta societate
Ce dovada trebuie sa aduca? Dovada cu ce la ce Societate? Nu puteti detalia mai bine? Ca nu se intelege nimic din ceea ce doriti sa spuneti!
Raspunsul primit de la Casa de Sanatate.
"Baza de calcul se formeaza din perioada in care salariatul a lucrat la cea de-a doua firma, la care se adauga veniturile realizate anterior, pana la comletarea celor 6 luni.
Nu se tine cont de veniturile realizate in perioada cand angajatul a avut doua contracte de munca. "

Alte discuții în legătură

Calcul medicale 23ti 23ti Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza un concediu medical, daca in ultimele 6 luni a avut concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani, si a ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical abmail abmail Buna ziua, Cum se calculeaza baza pentru concediul medical? Incepand cu 1 dec 2015 am schimbat locul de munca. Anterior am avut un salariu brut de 6500 lei. ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu medical anastancu anastancu Buna ziua, Am si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta: In cazul unui concediu medical in continuare (prenatal/postnatal) cand se calculeaza media pe ... (vezi toată discuția)