avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul consum bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul consum bloc

buna ziua,cine calculeaza cat am de plata consum apa,la bloc?
daca mi au calculat de 2x mai mult decat am consumat,ce pot face ca sa indrept situatia?am apometre si le comunic consumul lunar iar ei calculeaza.asociatia e in trecere de la uniune de blocuri la asociatie indepenenta pe bloc.practic ei mi au furat bani,calculand mai mult decat am consumat,conform apometrului.pot sa reclam la politie daca nu se rezolva la nivel de bloc?
Cel mai recent răspuns: Vulturudac , utilizator 18:58, 28 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repartizarea consumurilor si cheltuielilor o face administratorul. Daca nu au calculat corect aveti dreptul sa notificati presedintele asociatiei si sa contestati lista de plata in termen de 10 zile de la afisare iar acesta sa va raspunda in termen de 7 zile. Politia nu se baga la astfel de litigii. Trebuie sa ii dati in judecata pe cale civila.
daca au trecut 10 zile mai pot depune reclamatie la bloc?
cum se da in judecata?trebuie avocat?
politia de ce nu se baga?doar e un furt.fac ce vor ei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
Vulturudac, utilizator
acest răspuns util
O puteti depune si dupa 10 zile dar este posibil sa va fie respinsa. Oricum, indicati indecsii declarati si solicitati raspuns cu privire la cheltuielile repartizate cu apa. Este posibil ca in lista de plata sa fie introduse si pierderile. Solicitati sa va fie prezentat regulamentul de repartizare a apei si a pierderilor de apa. Daca nu aveti experienta cu instantele de judecata este recomandat sa apelati la un avocat, vedeti in primul rand daca se justifica cheltuielile cu judecata.
pe tabelul de cheltuieli scrie si cota per apartament datorata diiferentei dintre contorul blocului si suma contoarelor personale,dar si asa mi a calculat.cu 25 lei in plus...
pai daca trebuie avocat,aveti dreptate ca nu se justifica...
va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2017
Vulturudac, utilizator
acest răspuns util

Este cam greu sa probati ca "v-au furat bani"
Aveti probe concludente care sa sustina ca ei v-au furat banii ?
Aspectul ca vi s-a calculat consum mai mare decat indexul comunicat se datoreaza diferentelor rezultate intre factura si total index comunicati de locatari
Politia nu se implica in astfel de situatii
Daca sunteti nemultumit,puteti contesta valoarea impusa in lista de intretiner,puteti solicita presedintelui de asociatie in temeiul disp art 10 L nr 230/2007 sa va prezinte documentele justificative ale sumelor impuse la intretinere

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari:repartizarea cheltuielilor cu pierderile anca2011 anca2011 Este corect ca asociatia de proprietari sa ma factureze pe langa metrii cubi de apa pe care ii consum lunar,alti metrii cubi de apa, care zic ei(cei de la ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa FURDI74 FURDI74 BUNA tuturor....locuiesc in orasul CARANSEBES si as dori sa pun o intrebare....vi se pare normal ca la un consum de apa rece contorizat cu apometre [ 8m cubi] ... (vezi toată discuția)
Incarcare valoare apometre de catre asociatie - legal? marylenacr marylenacr Buna seara, Am o nelamurire: locuiesc intr-un bloc, de acum 11 ani. S-a intamplat ca luna trecuta sa constat ca nu am citit apometrele si nu am dat ... (vezi toată discuția)