avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trec de la platitor la neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trec de la platitor la neplatitor de TVA

As dori sa stiu daca trebuie platita TVA la marfa deja achitata din stoc,daca trec de la platitor la neplatitor de TVA.
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 17:31, 29 Septembrie 2017
Platiti la toata marfa pentru care s-a dedus TVA; daca sunteti cu TVA la incasare, doar pentru marfa achitata; Daca sunteti cu TVA normal, cum spuneam, se achita TVA dedusa din facturi. Marfa achizitionata de la neplatitori de TVA sau cu taxare inversa se exclude. Se achita doar TVA -ul aferent marfurilor aflate in stoc (nevandute) in functie de cota care i se aplica fiecarui produs, pe baza de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec neplatitor de tva MIV MIV buna seara, pana in 30.11.2012 nu am depasit ( si nici in decembrie nu am sanse ) plafonul de 220 000 lei cifra de afaceri luata in calcul pentru plafonul ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare elisa_rad2000 elisa_rad2000 buna seara. Doresc si eu o lamurire privind inregistrarile contabile referitoare la urmatorul caz: am o societate care in perioada 1ian-14 aprilie 2013 a fost ... (vezi toată discuția)