avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acte necesare permis armă (pistol cu bile de cauciuc)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acte necesare permis armă (pistol cu bile de cauciuc)

Bună ziua! În urma unor evenimente mai puțin plăcute (am fost atacat cu un cuțit pe propriul teren de niște tâlhari) m-am hotărât să-mi scot autorizație pentru un pistol cu bile de cauciuc pentru autoaparare, respectiv achiziționarea unei arme de acest gen.
Din ce am citit pe site-ul poliției, acestea ar fi toate cele necesare:

În vederea autorizării procurării armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, arme cu aer comprimat şi cu bilă de cauciuc, cetăţeanul român sau străinul cu domiciliul ori cu reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege:

1. cerere-tip, al cărei model este prezentat în anexa nr. 1; cererea de armă letală
2. actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;
3. un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, a purta şi a folosi arme şi muniţii, şi că este apt să deţină astfel de arme şi muniţii;
4. certificat de cazier judiciar;
5. aviz psihologic din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condiţiile legii;
6. două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm;
7. dovada achitării taxelor pentru autorizare, prevăzute de legislaţia în vigoare; aceleaşi ca pentru armele letale.

Din ce mi-au spus prietenii (câțiva vânători) mai nou mai există o etapă - cursuri de tir în poligon, al căror preț este undeva la 800 de lei. Este necesară parcurgerea acelor cursuri pentru a putea obține autorizația de care am nevoie?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan00 , utilizator 10:13, 29 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine permisul de port arma daca am amenzi neplatite ? Bogdan88 Bogdan88 Pot obtine permisul de port arma ( arme neletale ) daca am amenzi contraventionale neplatite ? Am 800 lei de plata - 4 amenzi a 200 lei fiecare pentru ... (vezi toată discuția)
Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)
Informatii arma sport&agrement AlexX_M AlexX_M Buna ziua! Doresc de mult sa-mi achizitionez un pistol cu bile, din magazin, atat pentru linistea sufleteasca cat si pentru satisfactia ... (vezi toată discuția)