avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... POT SA CONTEST ORICE FISA DE APTITUDINE INDIFERENT DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

POT SA CONTEST ORICE FISA DE APTITUDINE INDIFERENT DE CUM ESTE BIFATA?

BUNA SEARA, SE FAC PRESIUNI DE CATRE CONDUCEREA INSTITUTIEI LA MEDICUL DE MEDICINA MUNCII SA BIFEZE ALTFEL DE CUM ESTE IN REALITATE DACA IMI DA APT PENTRU UN POST PROPUS DE EI(CONDUCEREA) SI REALITATEA ESTE ALTA EU CE TREBUIE SA FAC. MULTUMESC
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
BalanValentin, utilizator
HG 355/2007
art. 30
Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.

Arti.31
Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
MULTUMESC FRUMOS
Am primit de la ministerul muncii raspuns potrivit cu articolul 64 care il completeaza pe art.61 cm ca schimbarea locului de munca pentru inaptitudine se face fara examen concurs multumesc si pentru cel pe care dumneavoastra mi l ati dat cu putin timp in urma.

Am sesizat i t m suceava raspunsul a fost dezastros au spus ca conducerea a prezentat dovezi ca mi au oferit posibilitatea altui loc de munca (adica sau referit la postul scos public la concurs) ceia ce art 64 spune altceva am facut la inspectia muncii si a trimis din nou i t m suceava vineri 25. 08 .2017 si l ea dat termen pina pe 01.09.2017 sa rezolve problema mea astazi m au chemat la runos si m ia dat o adresa pentru medicina muncii pentru aptitudine pentru noul loc pe care lau propus ei dar nu comform legii care spune comform pregatiri profesionale (am trei calificari)iar postul oferit este de necalificat adica ingrijitor , ce trebuie sa fac pina miercuri pina merg la medic cind poate sa imi dea apt? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) si d) C.mun. angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.

Atentie ca legea prevede oferirea de alte locuri de munca compatibile fie cu pregatirea dvs. profesionala fie cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
MEDICUL SPUNEA CA POT SA PROFESEZ MESERIA DE LIFTIER' ADICA SA NU TINA CONT DE PREGATIREA PROFESIONALA IN CARE SUNT 7 POSTURI VACANTE? MULTUMESC FRUMOS
Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
BalanValentin, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere art 61 lit c consuello consuello Buna seara, cum ar putea proceda un angajat care lucreaza pe un post ce presupune efort fizic, daca in urma unui accident ( ruptura ligamente) nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Concediere - apt condiționat Ionescu Ana Ionescu Ana Se poate dispune concedierea unui angajat care a depus o fisa apt condiționat si nu i s-a oferit nicio alternativa in viitorul apropiat? (vezi toată discuția)
Concediere inaptitudine medicala zxz19 zxz19 Buna seara Care sunt pasii de urmat pt a concedia pt inaptitudine ( dupa ce avem fisa de aptitudine de la medicina muncii cu precizarea ca angajatul e ... (vezi toată discuția)