avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiunea unui loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiunea unui loc de veci

La decesul tatălui meu am făcut cerere pentru concesiunea locului de veci (doua) deținute de tata-l meu , in numele celor trei frați. Spre surprinderea mea concesiunea s-a făcut pe numele unui singur frate care își aroga dreptul exclusiv. se putea încheia actul de concesiune cum s-a solicitat, pe numele celor trei frați ?
Contractul de concesiune reprezinta contractul de utilizare provizorie
In speta dv,este de inteles interesul administratiei cimitirului de a incheia contractul de concesiue cu o singura persoana,tocmai pentru a indeparta situatiile de genul celor cu care va confruntati dv
Concesiunea este făcută pe doua locuri si cel căruia i s-a concesionat nu recunoaște dreptul de "posesie" al celor doi frați , desi taxele au fost plătite împreună. Întrebarea era daca primăria a procedat corect si daca exista posibilitatea de a se specifica faptul ca "posesia" este comuna pentru cei trei frați. Exista cred si posibilitatea încheierii a două contracte de concesiune , respectiv pentru fiecare loc cate un contract si in felul acesta se elimina "absurditatea" actualului titular.

Ultima modificare: Luni, 28 August 2017
stroescu stefan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este situatie in care intelegerea trebuie sa existe intre cei 3 frati pentru utilizare 2 locuri inhumare
Nu poate primaria sa intervina sa impuna anumite privilegii in favoarea unuia dintre frati si defavoarea celorlalti frati
problema cu exista posibilitatea incheierii a 2 contracte de concesiune este greu de discutat necunoscand situatia la fata locului
Pot exista situatii diferite ex fig A loc B cu suprafata 2 mp=1 loc inhumare si fig C loc D suprafata 6 mp=2 locuri inhumare ,pentru care se incheie cate un singur contract de concesiune,chiar daca in cazul fig C loc D exista 2 locuri de inhumare
ynocentta a scris:

Este situatie in care intelegerea trebuie sa existe intre cei 3 frati pentru utilizare 2 locuri inhumare
Nu poate primaria sa intervina sa impuna anumite privilegii in favoarea unuia dintre frati si defavoarea celorlalti frati
problema cu exista posibilitatea incheierii a 2 contracte de concesiune este greu de discutat necunoscand situatia la fata locului
Pot exista situatii diferite ex fig A loc B cu suprafata 2 mp=1 loc inhumare si fig C loc D suprafata 6 mp=2 locuri inhumare ,pentru care se incheie cate un singur contract de concesiune,chiar daca in cazul fig C loc D exista 2 locuri de inhumare

Va mulțumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci Rita2018 Rita2018 Buna ziua! Ma intereseaza daca exista o modalitate legala prin care pot intra in posesia unui loc de veci, donat de proprietari. Mentionez ca proprietarii nu ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)