avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformare post din studii superioare in studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformare post din studii superioare in studii medii

Buna seara !
Acum 5 ani m-am angajat la o firma pe un post pentru care erau necesare studii superioare iar salariul acoperea acel indice de 2xsalariul minim.Acum 3 ani,a mai fost angajata o persoana pe acelasi post ,dar de data aceasta au fost cerute studii medii. Mentionez ca fisa postului nu s-a modificat.Este corecta transformarea postului din studii superioare in studii medii?Acum suntem angajate 2 persoane pe posturi care necesita studii medii ,in conditiile in care amandoua avem studii superioare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 29 August 2017
Buna seara,

Pentru moment nivelul salarial nu este corelat din punct de vedere legal cu nivelul de pregatire profesionala, fapt care s-ar putea schimba incepand cu ianuarie 2018. De asemenea, nu exista restrictii la ocuparea unui post mai putin calificat de o persoana mai calificata, ar fi fost o problema daca situatia era tocmai invers - i.e. un post de medic nu poate fi ocupat de un infirmier (invers este desigur posibil). Orice reglementare interna a angajatorului poate fi adaptata in functie de activitate, resurse, context socio-economic, etc.

Pentru a va furniza o solutie concreta va rugam sa furnizati mai multe detalii cu privire la post si la calificari.
Nu este vorba despre nicio transformare a unui post ... Condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoana care ocupa un post se stabilesc de catre angajator care poate decide si ce studii sunt necesare pentru ocuparea posturilor respective.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pe economie studii superioare paicaflorica paicaflorica In prezent nu mai exista diferenta intre salar minim pe economie pt studii medii si studii superioare?Multumesc f mult pt ca existati (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru studii superioare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este in vigoare vreo prevedere privind salariul minim pentru ocupantii posturilor ce impun studii superioare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu minim pe economie persoane studii superioare irinacirjaleanu irinacirjaleanu Am fost la un interviu si mi s-a spus ca pentru inceput mi se va da un sal.minim pe econ de 900 si ceva ron...as vrea sa stiu daca legea face diferenta intre ... (vezi toată discuția)