avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare timbru mediu pentru masina vanduta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare timbru mediu pentru masina vanduta

Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: am cumparat si inmatriculat o masina in 2015, la care am platit si timbru de mediu, apoi am vandut-o in Mai 2017. De cand cu publicarea noii ordonante din august 2017, am urmatoarele 2 intrebari:
1. se mai pot recupera banii, in ciuda faptului ca masina a fost vanduta?
2. daca da, cum as putea intra in posesia unei copii a cartii masinii, respectiv a fisei de inmatriculare? mentionez ca chitanta platii timbrului inca o am in original. (posibil de la Inamatriculari Pipera sau Taxe si Impozite Locale?

Va multumesc pentru raspuns.

Constantin B.
Cel mai recent răspuns: fermier , utilizator 21:51, 28 August 2017
Cred ca normele de aplicare care vor apare pana pe 7 octombrie,vor lamuri acest aspect.Normal ar fi ca cel care a platit sa recupereze chiar daca a vandut cazanul.Dar daca va fi chichita cu cartea in original,vor recupera taxa doar cei care si-au luat masina ca sotia; pe viata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare tincuc tincuc Referitor la recuperarea taxei de poluare- precizez că am plătit aceasta taxa în 2008, între timp, autoturismul a fost vândut, mai exact in anul 2011. In ... (vezi toată discuția)
Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)