avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard la strada
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard la strada

Buna dimineata,

Am achizitionat un teren intravilan situat intre 2 case (proprietati). Acesta nu are gard in fata la strada si nici in spate. As dori sa improvizez ceva temporar si legal pentru blocare acces auto pe proprietate (se transporta materiale de constructii catre constructiile din planul secund) si depozitarea gunoaielor. Puteti sa-mi recomandati o metoda? Stiu ca trebuie autorizatie de imprejmuire dar asta dureaza...
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 09:30, 3 Octombrie 2009
ce autorizatie?
cumparati repede un gard de plasa de la practiker si montati-l. ca doar nu va faceti o casa, ca sa fie nevoie de autorizatie.
Buna dimineta!

Banuiesc ca terenul pe care l-ati achizitionat are deschisa carte funciara, deci, si o documentatie cadastrala avizata de catre OCPI. Sfatul meu este sa apelati pentru trasarea limitelor proprietatii dumneavoastra la aceeasi persoana (fizica sau juridica) autorizata care a intocmit si documentatia cadastrala; solicitati acesteia si un proces verbal de trasare a punctelor de contur ale imobilului, va va fi util pe mai tarziu. Puteti imprejmui terenul chiar dumneavoastra, cu plasa de exemplu sau prin orice alta metoda care nu presupune obtinerea unei autorizatii. Pentru a contrui un gard "sanatos" va este, intr-adevar , necesara o autorizatie de construire. Dureaza ceva mai mult, dar e mai bine asa. Proiectantului ales de catre dumneavoastra ii vor fi necesare coordonatele punctelor mentionate in procesul verbal de trasare.
Sper ca v-am fost de ajutor!
Zi buna!
Va foarte multumesc pentru sfaturi!!!
Autorizatia de constructie este necesara numai pentru gardul care are fundatie ( gard din beton ) la acest tip de imprejmuire avand nevoie si de proiect de arhitectura . Pentru gardurile din lemn/plasa/sarma etc nu este nevoie de nici o aprobare.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
traff, utilizator
Pentru un gard temporar, facut din materiale usoare, nu este nevoie de autorizatie.

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie Bosscostelino Bosscostelino Buna ziua. 1. Am cumparat un teren de 650mp intravilan in continuarea proprietatii pe care o am. Proprietatea pe care o am de 350mp este imprejmuita cu gard de ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna act de buna vecinatate yulyus yulyus Am cumparat un teren intravilan prin contract de vanzare cumparare, am facut cadastru, avem intabulare si extras de carte funciara, am platit impozitul la ... (vezi toată discuția)
Autorizație împrejmuire spațiu verde! Chabal Chabal Bună seara, Vă rog să-mi spuneți, dacă se poate, fără să faceți trimitere la vreo lege, dacă pentru a împrejmui spațiul verde din fața unui ... (vezi toată discuția)