Bună ziua,
casa în care locuiesc a fost proprietatea bunicilor mei. Aceștia au avut patru copii, inclusiv mama mea, aceasta din urmă locuind împreună cu aceștia până la moartea ei, anul trecut. De asemenea, tot anul trecut, a decedat și bunica mea.
Bunicul meu dorește să pună casa pe numele meu însă pentru asta, în primă instanță trebuie să aibă loc succesiunea după bunica, succesiune care este refuzată de către unul dintre moștenitori. Acesta dorește parte din casă în schimbul prezentării la notar pentru a demara succesiunea, amenințându-mă și pe mine cu bătaia în cazul în care nu renuț la partea mea în favoarea lui.
Se poate face succesiunea în ciuda faptului că unul dintre moștenitori nu este de acord? Ce costuri implică asta, mai ales în condițiile în care a trecut un an și jumătate de la decesul bunicii mele.
Mulțumesc.
Buna seara,
Bunicul se poate adresa instantei de judecata si, indiferent de faptul ca unul din copii lui vrea sau nu, succesiunea se dezbate.
In afara unui eventual onoraru de avocat, taxa de timbru este de 5% din valoarea masei succesorale si, probabil, cam 1000 lei onorariul expertului.
Vedeti daca aplicand art. 1103 C.Civ. nu-l puteti inlatura de la mostenire pe cel ce v-a amenintat cu bataia.
Mulțumesc frumos.
De asemenea, moștenitorul care refuză succesiunea are probleme și în căsnicie, cel mai probabil urmând să fie dat afară din casa în care locuiește momentan cu soția, dorind astfel să vină să stea la noi. Este acest lucru posibil în ciuda faptului că nu are nimic pe nume aici?
Teren retrocedat
Nagy2000
Bună ziua,.. In anul 2013,eu si mătușa mea, am depus cerere de retrocedare a unui teren de 5 ha, luat abuziv de comunisti de la bunicii mei. In acel an am ... (vezi toată discuția)