avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA sau SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA sau SRL

O sa va prezint intai contextul pentru care as avea nevoie de deschiderea unei forme juridice și apoi as fi recunoscător dacă mi-ați recomanda o varianta potrivită pentru mine.

Urmează sa colaborez part time cu o firma din Canada, mai exact ii voi presta servicii de dezvoltare software. In urma serviciilor voi fi plătit cu 1200$ pe luna, cu posibilitate de mărire pe termen mediu, pana la 2000$. Însă personal nu am încredere totala ca nu se va întrerupe colaborarea după 2-3 luni. In momentul de fata lucrez și full time, salariat.

Care ar fi cea mai potrivită soluție pentru mine, pfa sau SRL?

Sunt mai bine documentat pe partea de PFA, 16% impozit pe profit, CASS 5,5%, plătite trimestrial. Știu ca impozitul pe casa rămâne același dacă nu încerci sa deduci utilitățile. Am citit ca acum pfa-ul plătește CAS Și dacă e angajat. E adevărat?

Dar la SRL nu am găsit surse la fel de credibile. Știu ca va exista un impozit pe venit de 3%, CASS 5,5%. Dar nu știu cand trebuie plătite. Apoi la retragerea banilor, se scot dividendele, la care nu am găsit iar foarte multe detalii. Undeva am citit ca 16% pe dividende, in alta parte doar 5%. Se mai plătește și CAS, in condițiile îndeplinite de mine?

Eu tind spre un PFA, pentru ca am acces la bani fără restricții și pentru ca poate Închide mult mai ușor.

Dacă e mai Ok cu un pfa, in sistem real sau la norma de venit? Presupun ca in sistem real pentru ca la norma de venit trebuie sa plătesc anticipat taxele deduse din norma de venit pentru codul Caen folosit de mine.

Nu ma interesează sa adaug mai multe domenii de activitate și am diploma IT pentru dovedire in cazul deschiderii unui pfa.

Din păcate nu exista nici o sursa completa de informare pentru cineva care nu este in domeniu și dorește sa ia o decizie. De aceea vreau sa va mulțumesc dacă ma puteți ajut cu niște informații și poate și cu un sfat.

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa - dezvoltare aplicatii Macaret Macaret Buna ziua, Sunt un programator, angajat full time, care ar vrea sa publice aplicatii proprii pe Windows Store, iOS si Android. O sa va prezint intai cum ... (vezi toată discuția)
Pfa student - contract si la casa de pensii? hakie07 hakie07 As dori sa imi infintez un pfa si sa am ca activitate comert.Am citit pe forumuri ca pe langa impozitul pe profit de 16% treb sa platesc cass 6% din norma de ... (vezi toată discuția)
Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)