avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pfa student - contract si la casa de pensii?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pfa student - contract si la casa de pensii?

As dori sa imi infintez un pfa si sa am ca activitate comert.Am citit pe forumuri ca pe langa impozitul pe profit de 16% treb sa platesc cass 6% din norma de venit.
Intrebarea mea este daca trebuie sa fac contract si cu casa de pensii(eu fiind student) si daca treb sa platesc si cei 30 si ceva la suta?Multumesc
Cel mai recent răspuns: hakie07 , utilizator 21:55, 14 Martie 2010
Depinde ce fel de pfa vreti sa va faceti,cel cu norma,unde aveti un imp trimestrial sau in sistem real.
La activitatea de comert nu se accepta norma de venit ci se face impunerea in sistem real in baza contabilitatii in partida simpla.

Da, in cazul PFA se plateste si 5,5% CASS (nu 6% cum ati spus dvs.).

Si la Casa Teritoriala de Pensii trebuie intocmita o declaratie in urma careia platiti si 31,3% CAS.
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale pentru pfa ContSters237549 ContSters237549 Vreau sa ma inregistrez ca persoana fizica autorizata cu activitate principala cod CAEN 6201 - activitati de realizare software la comanda . Pentru acest cod ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa webdesign informatii ionutz_andrei ionutz_andrei Buna. As dori sa infiintez un pfa pe webdesign si ma intereseaza cateva informatii. Precizez ca am diploma necesara care sa ateste ca pot oferi acest ... (vezi toată discuția)