avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA webdesign informatii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA webdesign informatii

Buna.
As dori sa infiintez un pfa pe webdesign si ma intereseaza cateva informatii.
Precizez ca am diploma necesara care sa ateste ca pot oferi acest serviciu de webdesign.
As dori sa stiu ce acte imi mai trebuie. Pentru sediu doresc sa folosesc apartamentul parintilor adica acolo locuiesc si eu si am inteles ca trebuie sa fac nu stiu ce act,daca imi puteti spune despre ce este vorba.
De asemenea ma intereseaza foarte tare ce taxe trebuiesc platite si cum este mai bine pfa cu norma de venit sau pe venit real? care sunt avantajele si dezavantajele in ambele cazuri si de asemenea cum este mai bine.
Vreau sa stiu daca trebuie sa platesc cas si daca da cat trebuie lunar sau anual?
Multumesc si astept un raspuns daca se poate.
Stima
Cel mai recent răspuns: ionutz_andrei , utilizator 02:19, 15 Aprilie 2011
Se plateste trimestrial impozit 16% si contributie sanatate 5,5% din venitul net si contributie asigurare pensii 31,3% (se plateste lunar). Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut) suma minima fiind 222 lei/luna.
Pentru PFA sunt doua sisteme de impozitare: real in care baza de calcul o reprezinta venitul net; pe baza normei de venit (care nu este valabila pentru toate activitatile conform Ordinului MFP nr.1847/2003.
PFA in sistem real conduce contabilitatea in partida simpla. Pt aceasta se procura registrele prevazute de Ord MFP nr 1040/2004: Registrul-jurnal de incasari si plati (14-1-1/b ) si Registrul-inventar (14-1-2/a) necesare pentru conducerea contabilitatii in partida simpla care se inregistreaza la fisc dupa numerotarea si snuruirea acestora.
Tot in Ordinul MFP nr. 1040/2004 se prevad documentele utilizate si modul de conducere a contabilitatii. Pe forum gasiti precizari si comentarii cu privire la organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla.
PFA in sistem norma de venit nu conduce contabilitatea in partida simpla.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
George David, Contabil
multumesc pentru raspuns.
Mai vreau sa te intreb ceva. Acum la pfa se plateste trimestrial? nu mai este anual?
de exemplu daca fac pfa este posibil sa fac pentru webdesign in sistem real si cat ma costa infiintarea,stiam de ceva in jur a 300lei asa este?

Impozitul pe venit si contributia de sanatate se plateste trimestria: 15.03; 15.06; 15.09: 15.12.
Cosurile de infiintare sunt peste 200 lei.
este cineva din judetul botosani care se ocupa cu infiintarea a unui pfa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa dee dee dee dee Buna ziua, as dori sa deschid un PFA pentru a desfasura activitate manichiura unghii tehnice dar si sa comercializez produse pentru acest gen de manichiura. ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit dependent de angajator? quasarul quasarul Sant PFA de anul trecut cu norma de venit.As dori sa aflu ce se intampla cu angajatorul meu(cel cu care am un contract)daca activitatea mea ca PFA se ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit, taxe si impozite pe o luna kingbt kingbt Bună ziua, Vreau să-mi deschid o FPA cu normă pe venit în domeniul [b]Comerţ cu casete video, DVD-uri...[/b]. 1. Îmi ajunge diploma de facultate de ... (vezi toată discuția)