avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa norma de venit dependent de angajator?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa norma de venit dependent de angajator?

Sant PFA de anul trecut cu norma de venit.As dori sa aflu ce se intampla cu angajatorul meu(cel cu care am un contract)daca activitatea mea ca PFA se incadreaza ca dependenta dar si ce consecinte are pentru mine.
Deasemenea as dori sa stiu daca a intervenit vreo schimbare la plata impozitului sanatatii si pensiei pe anul 2011.Eu platesc 16% di norma de venit pentru impozit,5,5 %din norma de venit la sanatate,iar la pensii platesc contributia minima la salariul minim pe economie.








patesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:35, 16 Mai 2011
În cazul reconsiderării unei activități ca activitate dependentă, impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate și virate, fiind datorate solidar de plătitorul şi beneficiarul de venit. În acest caz se aplică regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate în afara funcţiei de bază
Se plateste trimestrial impozit 16% si contributie sanatate 5,5% din norma de venit (Termenele de plata sunt trimestriale: 15.03, 15.06, 15.09, 15.12.) si contributie asigurare pensii 31,3% (se plateste lunar). Asigurarea pt pensie este obligatorie daca se realizeaza venituri mai mari de 8088 lei/an, venitul minim de asigurare este 708 lei (35% din salariul mediu brut) suma minima a contributiei este de 222 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa dee dee dee dee Buna ziua, as dori sa deschid un PFA pentru a desfasura activitate manichiura unghii tehnice dar si sa comercializez produse pentru acest gen de manichiura. ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit, taxe si impozite pe o luna kingbt kingbt Bună ziua, Vreau să-mi deschid o FPA cu normă pe venit în domeniul [b]Comerţ cu casete video, DVD-uri...[/b]. 1. Îmi ajunge diploma de facultate de ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa del_gf del_gf As avea rugamintea sa ma lamureasca cineva: 1) cand trebuie sa platesc contributiile si impozitul, in cazul in care data infiintarii PFA va fi 7 septembrie ... (vezi toată discuția)